HRVATSKA KOŠARKAŠKA REPREZENTACIJA

Hrvatska košarkaška reprezentacija će igrati kvalifikacije za Olimpijske igre

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

HRVATSKA košarkaška reprezentacija odmara ovog ljeta nakon što nije uspjela izboriti nastup na Svjetskom prvenstvu u Kini, ali unatoč užasnim rezultatima prošlih godina, sljedeće godine će igrati kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju.

To je ostvarila zahvaljujući pobjedi Grčke protiv Novog Zelanda i njezinim plasmanom u drugi krug. Kod izbora reprezentacija za kvalifikacijske turnire za Tokio u srpnju sljedeće godine gleda se renking FIBA-e, a Hrvatska se tamo nalazi na devetom mjestu. U srpnju će se igrati četiri kvalifikacijska turnira na kojima će sudjelovati šest reprezentacija i Hrvatska sada matematički nikako ne može pasti ispod te računice. 

Aco Petrović odveo je Hrvatsku na posljednje Olimpijske igre nakon što su hrvatski košarkaši također dobili pozivnicu za kvalifikacijski turnir nakon ispadanja u osmini finala Eurobasketa od Češke.

U Riju su igrali fantastično, stigli do četvrtfinala gdje su na kraju ipak ispali od kasnijeg finalista Srbije. U napetoj završnici izgubili su 86:83.

Vidjet ćemo s kojom ekipom će nastupiti u srpnju sljedeće godine, ali ako stignu u najjačem sastavu s Bogdanovićem, Šarićem, Hezonjom, Zupcem, Žižićem, Benderom i Šamanićem, na papiru bi se trebali kvalificirati u Tokio.

Pročitajte više