Hrvatska ne ide na Svjetsko prvenstvo dok ne izruči Gotovinu!

KROVNA svjetska nogometna organizacija, FIFA, objavila je kako hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji unatoč izvrsnim rezultatima u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo neće biti dozvoljen odlazak na SP 2006 u Njemačkoj ukoliko do početka natjecanja odbjegli general Ante Gotovina ne bude izručen Haškom sudu.

"Iz dosadašnjih postupaka hrvatskih vlasti posve je jasno da nemaju nikakvu namjeru izručiti Antu Gotovinu, iako se on nalazi u njihovom dosegu. Hrvatima je puno više stalo do uspjeha njihove nogometne reprezentacije nego do europske demokracije, pa smo se u dogovoru s Vijećem ministara EU odlučili na ovaj drastičan potez." – kazao nam je predsjednik FIFA-e Sepp Blatter.

Kako doznajemo iz krugova bliskih krugovima koji su bliži Europi od nas, inicijativa za ovu dosad neviđenu formu političkog pritiska došla je iz ureda glavne haške tužiteljice Carle del Ponte, čija je svekrva, prema tvrdnjama srpskog lista "Zona sumraka", polusestra Blatterovog osobnog šofera.

Glasnogovornica Haškog tužiteljstva, Florence Hartmann, nije željela komentirati odluku FIFA-e.

"Ja se ne razumijela u fudbal, ali jako volim Veldin Karić, on je prava muškarac." – kazala je Hartmann.

Predsjednika HNS-a Vlatka Markovića nije bilo lako dobiti na mobitel nakon što se proširila vijest o zabrani nastupa Hrvatskoj na SP-u, ali kad smo napokon uspjeli, Marković nam je kratko kazao: "Ma nema niki problema! Ako nam i zabrane nastup na SP-u, ostaje nam HNL, koja je barem jednako toliko kvalitetno natjecanje!"

Do nas je doprla informacija kako je stotinjak mještana Pakoštana, odjevenih u dresove hrvatske reprezentacije i naoružanih korner zastavicama, krenulo u potragu za generalom Antom Gotovinom. Mještani su izvikivali "Anteeee, jaaaavi seeee!", ali jedino što su uspjeli potaći bio je gnjev brata odbjeglog generala, Bore Gotovine, koji je megafonom poručio Seppu Blatteru da mu djeca više neće mirno spavati.

"Ono što zasad mogu reći je da je došlo do spontanog okupljanja mještana Pakoštana ispred kuće Ante Gotovine, ali nemam nikakve detaljnije informacije, budući da su sve policijske snage zauzete osiguravanjem reda na velikom prosvjednom skupu koji se održava pred zgradom hrvatske Vlade." – kazao nam je glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun.

Naime, u Zagrebu se pred zgradom hrvatske Vlade okupilo desetak tisuća ogorčenih navijača hrvatske reprezentacije, a na transparentima koje su nosili je, između ostalog, pisalo: "Dado Pršo - heroj, a ne zločinac", "Ante, predaj se ako si pravi domoljub" i "Niko, pederu!".

Na pitanje kako će ovakva šokantna odluka FIFA-e utjecati na stanje u hrvatskom nogometu, ali i društvu, odgovor nam je dao čuveni nogometaš Jozo Gašpar.

"Sad nam nema druge nego zbiti glave skupa i dati 110 posto sebe ako želimo ostvariti povoljan rezultat." – kazao je Gašpar, pa znakovito dodao: "Utakmica traje 90 minuta a lopta je okrugla, tako da je sve moguće."

Jedini čovjek u Hrvatskoj koji se usudio glasno iskazati zadovoljstvo ovakvom odlukom FIFA-e bio je don Kaćunko, koji je kazao kako će sada Hrvati napokon više pažnje posvećivati crkvi, a manje nogometu.

"Nisam nikad u životu pogledao nogometnu utakmicu, ali mislim da je ovakva odluka Božji dar. Pravom je Hrvatu mjesto u crkvi, a ne na stadionima po Njemačkoj." - kazao je vidno zadovoljni Kaćunko.

Pročitajte više