HRVATSKA PO MEDALJAMA ISPRED VELESILA Brazila, Argentine, Poljske, Švedske...

Foto: Guliver Image/Getty Images
 
SJAJNOM žetvom medalja na Olimpijskim Igrama, Hrvatska se popela visoko na tablici osvajača medalja u Riju.
 
Zahvaljujući Josipu Glasnoviću, Valentu i Martinu Sinkoviću te Damiru Martinu, Hrvatska se s dvije zlatne i jednom srebrnom medaljom nalazi na odličnom 19. mjestu ljestvice osvajača odličja nakon osmog natjecateljskog dana na Igrama.
 
Hrvatska bi na ovoj tablici kotirala još bolje da smo joj pridodali definitivno osigurano najmanje srebro Tončija Stipanovića, ali kako jedriličar sutra može uzeti i zlato, pričekajmo sutrašnji plov laseraša za odličja kako bi osvježili tablicu koju je svakako lijepo pogledati.
 
Jer tako vidimo da je Hrvatska za sada ispred brojnih velesila, s ogromnom tradicijom i ništa manjim ulaganjima u sport: Iza hrvatskih sportaša su domaćin Brazil, još jedan južnoamerički div Argentina, europski velikani Poljska, Švedska, Ukrajina.
 
Naravno, Hrvatska dominira i među zemljama u okruženju, jer Slovenija također ima tri medalje,, ali po jedno zlato, srebro i broncu, dok je Kosovo na jednom zlatu. Srbija i BiH još nemaju medalja. 
 
Po ukupnom broju osvojenih medalja, Hrvatska je na 32. mjestu, a u vodstvu je SAD i po broju osvojenih zlata (24) i po ukupnom broju medalja (61).
 
Tablicu osvajača medalja u Riju pogledajte OVDJE
 
 
 

Pročitajte više