SKIJANJE

Hrvatska skijašica s 25 godina završila karijeru

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

SKIJAŠICA Andrea Komšić zaključila je skijašku karijeru u 25. godini. Nastupila je na Zimskim olimpijskim igrama 2014., 2018, i 2022. godine. Tijekom karijere imala je problema s ozljedama kao što su lom ligamenata oba koljena i lom stopala. U sezoni 2014./2015. oboljela je od mononukleoze.

U počecima pandemije koronavirusa bila je 45. slalomašica svijeta. Financije su bile razlog zbog kojega nije uvrštena u reprezentaciju. U protekloj sezoni bila je par puta na rubu ulaska u drugu vožnju. Nakon slaloma na Olimpijadi u Pekingu izjavila je da je nastupila s velikim bolovima. Komšić nikada nije osvojila bodove u Svjetskom kupu. Nastupila je na 30 utrka, pet Svjetskih prvenstava i trima Olimpijskim igrama.

"Nažalost, pred sami kraj više nisam uspjela. Već me gore na trećem zavoju malo potegnulo, toga sam se najviše bojala, jer kad tako potegne, onda najviše boli. I onda sam rekla 'ajde, ako sam to izdržala, idem do kraja'. I stvarno sam probala, ali tu pred kraj me ponovno bacilo natrag i jednostavno boli, previše", rekla je početkom veljače.

 

Pročitajte više