Hrvatska u drugoj jakosnoj skupini za EURO 2008

HRVATSKA nogometna reprezentacija svrstana je u drugu jakosnu skupinu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2008. u Austriji i Švicarskoj, te u skupini sigurno neće igrati sa Nijemcima, Talijanima, Poljacima, Turcima, Španjolcima i Rumunjima.

Europski nogometni savez (UEFA) je u četvrtak objavio nositelje za kvalifikacije uoči ždrijeba skupina u švicarskom Montreuxu 27. siječnja iduće godine 2006., a među nositeljima nakon dugo godina nema Njemačke.

U prvoj jakosnoj skupini su branitelj naslova europskoga prvaka Grčka, Nizozemska, Portugal,Engleska, Češka, Francuska i Švedska, a u trećoj SCG, Ukrajina, Rusija, Danska, Norveška, Bugarska i Slovačka.

U četvrtoj jakosnoj skupini su BiH, Republika Irska, Belgija, Latvija, Izrael, Škotska i Slovenija, a u petoj Mađarska, Finska, Estonija, Wales, Litva, Albanija i Island.

Šestu jakosnu skupinu tvore reprezentacije Gruzije, Makedonije, Bjelorusije, Armenije, Sjeverne Irske, Cipra i Moldavije, a najslabiju skupinu Lihtenštajn, Azerbajdžan, Andora, Malta, Farski otoci,Kazahstan, Luksemburg i San Marino.

Ove reprezentacije podijelit će se u šest skupina sa po sedam reprezentacija, a jedna će skupina sadržavati čak osam momčadi. Po dvije prvoplasirane reprezentacije idu na EURO, pa tako neće biti dodatnih kvalifikacija.

Naravno, domaćini Austrija i Švicarska će izravno na EURO.

Pročitajte više