Hrvatski dječak iz Bosne pobijedio Partizan i ponavljao: Nadrealno, nestvarno...

Foto: Dušan Milenković/ATA Images/PIXSELL

ZVONIMIR IVIŠIĆ, 19-godišnji i 219 centimetara visoki centar crnogorskog Studentskog centra Derby, briljirao je za senzacionalnu pobjedu kod Partizana 84:83 u prvoj utakmici četvrtfinala regionalne ABA lige. Ivišić je za samo 24 minute u igri ostvario fenomenalan učinak protiv momčadi koja je u zadnje vrijeme dva puta pobijedila Real. Postigao je 22 poena uz odličan šut iz igre, posebno za centra: 9/13 i 3/6 za tricu. Bio je najbolji igrač utakmice pod koševima s 13 skokova i 3 blokade. 

Nevjerojatna partija tinejdžera

Tako je priča večeri u regionalnoj košarci postao bosanski tinejdžer hrvatske nacionalnosti na kaljenju u crnogorskom klubu, koji je spektakularnom predstavom u Pioniru srušio Partizan i ušutkao Grobare. Zvonimir Ivišić (19) rođen je u Vitezu. Iz srednjobosanskog gradića je u 14. godini s bratom blizancem Tomislavom, koji je pet centimetara niži, otišao u GKK Šibenik.

Video: Arena Sport

Od tamo je prije tri godine centarski par blizanaca otišao u Derby, mladu momčad podgoričke Budućnosti. Tomislav je protiv Partizana imao četiri skoka i jednu asistenciju, a Zvonimir je europskog velikana srušio partijom života.

"Ovo je nerealno, nestvarno, nemam riječi..."

Nakon nje, razumljivo, nije mogao vjerovati što je napravio. Srpski mediji pišu da je ponavljao: "Ovo je nerealno, nestvarno, nemam riječi..." Kada se pribrao, rekao je: "Velika je stvar pobijediti Partizan u Beogradu. Pa to je momčad koja igra Euroligu i koja je prije nekoliko dana pobjeđivala Real."

Slijedilo je pitanje što mu je nakon veličanstvene partije i pobjede rekao trener. Ivišić je otkrio: "Nije stigao ništa reći jer smo ga polili vodom pa je odmah izašao iz svlačionice."

Pročitajte više