Hrvatski gimnastičar iznenada upao na finale Svjetskog kupa pa osvojio 7. mjesto

Foto: Pixsell

HRVATSKI gimnastičar Aurel Benović ipak je nastupio u finalu preskoka na Svjetskom kupu u Kairu. Osječki gimnastičar u kvalifikacijama je bio deveti, prva rezerva za finale, a kako je odustao Ukrajinac Ilja Kovtun, Benović je dobio priliku i zauzeo sedmo mjesto s ocjenom 13.680. 

U prvom skoku je pao i dobio je ocjenu 13.130, no zato je odradio odličan drugi skok (14.230). Zlato je osvojio aktualni prvak Europe, Armenac Artur Davtjan (15.170), srebro Ukrajinac Nazar Čepurnji (14.800), a broncu Čeh Ondrej Kalny (14.330).

"Ipak sam nastupio u finalu preskoka. Sretan sam jer mi je to još jedno novo iskustvo i dobro za moju preskokašku budućnost. Nastupio sam iz razloga što je moj klupski kolega Ilja Kovtun ozlijedio u kvalifikacijama prst na nozi i nije mogao trčati pa je odlučio odustati od finala preskoka jer su ga kasnije danas čekala i finala ruča i preče, gdje je osvojio zlatne medalje. Ja mislim da je to možda bilo i dogovoreno s trenericom Irinom da puste mene da nastupim. U svakom slučaju, kako god, hvala im", rekao je Benović nakon svog 14. finala SK-a u karijeri. 

Pročitajte više