Hrvatski krvnik Walcott ne igra u Ukrajini: Capello ga prepustio U-21 reprezentaciji

THEO WALCOTT, neće biti engleska prijetnja s krila u Donjecku jer je Fabio Capello zaključio da nije dovoljno spreman i to nakon što ga je uživo gledao kako u Arsenalovoj pobjedi (6:2) nad Blackburnom zabija gol nakon što je ušao s klupe.

Umjesto da sa suigračima iz A selekcije ide u Ukrajinu, 20-godišnji Walcott će u petak navečer igrati ta mladu reprezentaciju protiv Makedonije jer je dobio naknadni poziv kao zamjena za ozlijeđenog Leea Cattermolea.

Ovo dvostruko reprezentativno korištenje mladog krilnog napadača će opet neminovno razljutiti Arsenea Wengera, koji je još u lipnju prosvjedovao kada je Capello igrača pozvao za utakmice protiv Kazahstana i Andore  da bi nakon toga Walcott bio proslijeđen mladoj reprezentaciji.

Wenger je čak tada poručio Capellu kako će "platiti cijenu" zbog pretjeranog korištenja mladog ofenzivca u seniorskoj i mladoj selekciji. Na kraju ju je platio Arsenal; nakon što mu je Wenger odobrio produljeni odmor zbog reprezentativnih naprezanja, u prijateljskoj utakmici protiv Valencije je ozlijedio mišićna vlakna leđa zbog čega je pauzirao sve do ovog vikenda.

Iako je povratničku utakmicu odradio u velikom stilu; igrao je jako malo ali je potigao gol, Capello je iz lože Emiratesa vidio kako nije dovoljno spreman da bi ga zvao za posljednje utakmice kvalifikacija za SP protiv Kazahstana i Bjelorusije..

To je iskoristio izbornik mlade reprezentacije Stuart Pearce i pozvao Walcotta uz obrazloženje da će igranje pomoći U-21 momčadi, igraču i Arsenalu.

Pročitajte više