Hrvatski paraolimpijski odbor odgodio skupštinu i sva natjecanja

Foto: Igor Kralj / Pixsell

IZVRŠNI odbor Hrvatskog paraolimpijskog odbora (HPO) zbog novonastale situacije i očekivanja strožih mjera ograničavanja okupljanja i prometovanja u Republici Hrvatskoj, a zbog sprječavanja širenja COVID-19 bolesti, otkazao je do daljnjeg održavanje sjednice Skupštine HPO-a predviđene za 18. travnja u Opatiji.

Izvršni odbor HPO-a donio je također preporuku članicama HPO-a o sudjelovanju na natjecanjima i organiziranju natjecanja u sportovima pod ingerencijom Hrvatskog paraolimpijskog odbora.

"U cilju zaštite sportaša i svih ostalih dionika u sustavu sporta osoba s invaliditetom od zaraze koronavirusom, a temeljem preporuke Središnjeg državnog ureda za šport, Hrvatski paraolimpijski odbor svim članicama, sportašima i trenerima nalaže odgodu organiziranja službenih natjecanja u Republici Hrvatskoj planiranih i odobrenih od strane Hrvatskog paraolimpijskog odbora te se preporučuje izbjegavanje odlaska na međunarodna natjecanja do 1. travnja 2020.", stoji u priopćenju Hrvatskog paraolimpijskog odbora.

Izvršni odbor HPO-a pozorno će pratiti razvoj situacije i o novim postupcima žurno će javnost pravovremeno obavijestiti.

Pročitajte više