HRVATSKI STADIONI RUŠE REKORDE U dva dana očekuje se preko 55 tisuća gledatelja

Foto: hajduk.hr

DUGO su Splićani čekali na odgovor UEFA-e. Kada je napokon stigao, krenula je navala na Fan Shopove i čekanje u dugim redovima za karte. Splićanima nisu zasmetale ni velike vrućine kako bi osigurali svoje mjesto na Poljud u četvrtak, kada će Hajdukovci igrati protiv Danaca.

Riječka Rujevica ove sezone obara rekorde posjećenosti, dok je u Gradskom vrtu baš kao nekada - tribine su prepune. Unatoč problemima u hrvatskom nogometu, na ova će tri stadiona u dva dana biti preko 55 tisuća gledatelja.

To se ne događa baš svake godine, no hrvatski klubovi pokazali su kvalitetu europskim momčadima. Veliki tjedan za hrvatski klupski nogomet počinje danas.   
 
Nitko nije očekivao da bi se u play-offu europskih natjecanja mogla naći čak četiri kluba iz HNL-a, ali dogodilo se upravo to i svi, s obzirom na rezultate iz prvih utakmica, imaju sjajne šanse za prolaz.
 
Riječani su u Salzburgu pokazali da se itekako mogu nositi s aktualnim prvakom Austrije, Red Bullom. Pobjeda na Rujevici osigurala bi im nastupe u Europi tijekom jeseni. Rezultatom 2:1 Dinamo je kod kuće savladao norveški Odd te očekuje prolaz na gostovanju u Norveškoj. 
 
Odluka UEFA-e razveselila je Hajdukovce. Prvi put ove sezone igrat će na punom Poljudu protiv danskog Brondbyja. Prva utakmica trećeg kvalifikacijskog kruga završila je bez pogotka pa će susret dviju momčadi u četvrtak biti neizvjestan. Torcida će zasigurno prirediti spektakl na stadionu i nadjačati navijače protivničke momčadi. 
 
Veliki udarac PSV-u zadali su momci iz Osijeka. Golom Barišića Osječani su Nizozemcima zadali neočekivani poraz. Iako je PSV favorit za ostanak u Europskoj ligi, Osijek će dati sve od sebe da postigne veliki uspjeh hrvatskog nogometa.

 

Pročitajte više