Stolni tenis

Hrvatski stolnotenisači saznali protivnika u osmini finala SP-a. Nisu imali sreće

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

HRVATSKI stolnotenisači će u osmini finala Svjetskog momčadskog prvenstva u kineskom Chengduu igrati protiv reprezentacije Njemačke, odlučeno je ždrijebom održanim u utorak po završetku grupne faze natjecanja.

Hrvatska je kao pobjednik skupine bila među nositeljima, ali joj je ždrijeb donio jednog od najtežih suparnika, iako na ovom natjecanju Nijemci ne igraju u najjačem mogućem sastavu. Njemačku reprezentaciju, drugu prema renkingu Međunarodne stolnoteniske federacije (ITTF), predvodi aktualni europski prvak Qui Dang, trenutačno deveti igrač na pojedinačnoj ITTF-ovoj ljestvici.

Tu su još Benedikt Duda (36. na ITTF ljestvici), Ricardo Walther (74.), Fanbo Meng (87.) i Kay Stumper (103.) Hrvatsku predstavljaju Andrej Gaćina (25.), Tomislav Pucar (52.), Filip Zeljko (79.) i Ivor Ban (236.).

Dvoboj Hrvatske i Njemačke na rasporedu je u četvrtak, s početkom u 9 sati po srednjoeuropskom vremenu. U slučaju pobjede nad Nijemcima, Hrvatska bi u četvrtfinalu igrala protiv pobjednika dvoboja Engleska - Francuska.

Ždrijeb nokaut-faze Svjetskog momčadskog stolnoteniskog prvenstva

Kina - Indija
Belgija - Švedska

Portugal - Slovenija
Brazil - Japan
Južna Koreja - Poljska
Hong Kong - Egipat
HRVATSKA - Njemačka
Engleska - Francuska

Pročitajte više