VATERPOLO

Hrvatski vaterpolisti protiv 10 tisuća Srba za naslov prvaka i Olimpijske igre

Srdjan Ilic/PIXSELL

HRVATSKI vaterpolisti danas od 16:30 u Beogradu igraju finale Svjetske lige protiv Srbije. 

Srbi su slavili protiv Hrvatske u skupini 11:10, no to ništa ne mora značiti jer u utakmicama Srbije i Hrvatske nema favorita. Vaterpolisti Srbije imat će podršku deset tisuća navijača na bazenu na Tašmajdanu.

Osvajač Svjetske lige automatski će ostvariti plasman na Olimpijske igre 2020. godine.

"Ulog je ogroman, mi smo možda u malo podređenom položaju jer igramo u Beogradu, ali s druge strane, neka nam to bude i neki motiv više. To ću igračima i reći, želim da sutra pobijedimo Srbiju u jednoj pravoj, sportskoj utakmici pa na kraju tko pobijedi, pruži ruku. Ako to bude moja momčad, bit ću najsretniji čovjek na svijetu, a ako bude Srbija, ja ću im sportski čestitati", rekao je hrvatski izbornik Ivica Tucak.

"Igrali smo sa Srbijom već u skupini, tada su oni bili malo sretniji i spretniji i pobijedili no imamo šansu ispraviti to, očekuje nas odlična utakmica. Nadam se pobjedi", rekao je uoči finala Lovre Miloš.

"Zasluženo ulazimo u finale, idemo po ono što smo došli. Sutra ćemo pokušati osigurati našu vizu za Tokio. Iako je Srbija blagi favorit s obzirom da igraju pred domaćom publikom mi se ne namjeravamo predavati. Nadam se da će sutra biti pune tribine i da ćemo odigrati odličnu utakmicu, a onda što bude. Naravno, vjerujem u našu pobjedu. Srbija nije lagan protivnik, dobri su na svakoj poziciji i bit će velika borba", zaključio je kapetan reprezentacije Andro Bušlje.


Hrvatska i Srbija godinama dominiraju svjetskim vaterpolom, a prijenos utakmice možete pratiti na Areni Sport 1.

Pročitajte više