HSV-ov susjedski kompleks: U dva tjedna Werder ih izbacio iz dva polufinala na njihovom stadionu!

NAJVEĆI rivali hamburške momčadi eliminirali su ih na jedanaesterce prije 15 dana u njemačkom kupu, a novu bolnu ranu zadali su im sinoć u Kupu Uefa, kada su u Hamburgu pobjedom 3:2 poništili HSV-ovo slavlje u Bremenu.

Usprkos tri Olićeva gola u dva polufinala, HSV neće vidjeti Berlin ni Istanbul

Hrvatskim ljubiteljima nogometa i HSV-ovim navijačima kao slaba utjeha ostaje da je tri gola u te dvije kobne utakmice postigao Ivica Olića, ali njegovoj momčadi to nije bilo dovoljno ni za finale "DFB-Pokala" kao ni za ono Kupa Uefa, gdje će izostati dvoboj u kojem bi Hrvati imali najvažnije uloge u obje momčadi (jer Jurica Vranješ je u njemačkom finalistu stalno u "trećem" planu).

Werder će u finalu biti bez glavnog čovjeka Diega, naglašava najtiražniji njemački sportski dnevnik Sportbild pišući kako je njegovim i zgodicima Pizarra i Baumanna, Werder "šokirao igrače i 51 tisuću navijača HSV-a nakon što ih je Ivica Olić golom u 13. minuti doveo nadomak ukupne pobjede".

"Tri minute prije kraja je nezgodni Hrvat svojim devetim golom ove sezone u Kupu Uefa učinio utakmicu napetom u završnici, ali Werder je ipak izborio prvo finale Kupa Uefa u povijesti, gdje ga 20. svibnja očekuje još jedan klub koji je u polufinalu izbacio najveće rivale - Šahtar" piše Bild.

"Mali vihor Diego"

Ključni igrač duplog njemačkog finalista je naravno dobio poseban okvir za pohvale: "Nije postigao samo ono što je za njega normalno - gol mjeseca, nego je sjajnim udarcem pogodio gredu, a gledatelji su mogli uživati u njegovim driblinzima", navodi se za Diega kojeg nazivaju "malim vihorom".

Mora da su navijači Werdera s dvojakim osjećajima gledali njegovu predstavu jer prema pisanju talijanskih medija, 24-godišnji džepni čarobnjak je dogovorio ljetni prelazak u Juventus za 30 milijuna eura (ili 25, ovisno o izvorima).

"Užasno je što će najbolji čovjek na terenu zbog žutog kartona propustiti utakmicu godine" žalio je poslije hamburškog spektakla veliki Franz Beckenbauer.

Nedjeljni prvenstveni dvoboj Werdera i HSV-a - četvrti u 19 dana

Trilerima ovih dvaju suparnika nije kraj - u nedjelju se sastaju u utakmici Bundeslige u Bremenu i ta će utakmica jednima i drugima biti 50. ove sezone.

Werderu milijuni i nada izbjegavanja kvalifikacija Europske Lige

Klub iz Bremena je plasmanom u finale Kupa Uefa zaradio 1.5 milijun eura, a osvajanjem trofeja tome bi dodali još 2.5 milijuna. Osim toga, pobjedom u Istanbulu bi izborili bitno bolju situaciju sljedeće sezone u Europi: osvajač Kupa Uefa automatski kreće u natjecanje u grupnoj fazi nove Europske lige, dok bi Werder da uđe u Ligu kao pobjednik njemačkog kupa, morao proći kvalifikacijsko kolo.

A.K.
Foto: AFP

Pročitajte više