Hulku četveromjesečna suspenzija

NAPADAČU Porta i brazilske reprezentacije Giovanildu Vieiri de Souzu, popularnom "Hulku", Disciplinski savez Portugalskog nogometnog saveza "odrezao" je kaznu od četiri mjeseca zabrane nastupa.

Kazna se odnosi na domaća natjecanja, portugalsko prvenstvo i Kup, a ne na Ligu prvaka gdje 23-godišnji napadač ima pravo nastupa i moći će zaigrati u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka protiv Arsenala koja je na rasporedu 9. ožujka na Emiratesu.

Podsjetimo, Hulk je kažnjen zbog tučnjave s redarima nakon derbija 14. kola portugalskog prvenstva protiv Benfice igranog 20. prosinca prošle godine. Na svom je Stadionu svjetlosti lisabonska momčad slavila 1-0 pobjedu, a po završetku utakmice u tunelu prema svlačionici došlo je do sukoba koji je rezultirao trenutnom suspenzijom na neodređeni period.

Rezultirao je sukob i težim ranjavanjem jednog od djelatnika osiguranja, koji je hospitaliziran zbog ozljeda glave.

"Kazne su znatno niže od onih minimalnih (između šest mjeseci i tri godine suspenzije), a sve zato što je istraga pokazala da su zaštitari provocirali igrače u tunelu", kazao je šef Disciplinskog odbora Portugalskog saveza Ricardo Costa nakon razmatranja slučaja.

Osim Hulka, kažnjen je i rumunjski branič Cristian Sapunaru, kojem je izrečena šestomjesečna suspenzija. Obojica igrača već su odslužila dva mjeseca od izrečene im kazne.

Pročitajte više