I Belgijanci pali ničice pred Slavenovim moćima: Bilić je rock-gitarist i nogometni analitičar

HET NIEUWSBLAD, utjecajni flamanski dnevni list, posljednji je u nizu medija koji s iznimnim simpatijama piše o hrvatskom izborniku zbog njegova nekonvencionalnog imidža i "nenogometnog" habitusa.

"Hrvatski je izbornik već četiri godine, a u slobodno vrijeme svira gitaru u svom rock-bendu Rawbau. Kao nekadašnji igrač West Hama i Evertona često nastupa na televiziji kao stručni komentator, zbog čega je posebno dobro upoznat s kvalitetama belgijskih braniča koji nastupaju u Premiershipu."

Bilić im je otkrio: "Već godinama pratim Kompanyja, još dok je igrao za HSV, i on je vrhunski igrač kakve si Manchester City sada može priuštiti 'svakog dana'. Kompany je temelj njihove momčadi."

Pohvalno se Bilić izrazio i o sjajnom Thomasu Vermaelenu: "Arsenal je u njemu dobio nositelja obrane koji im je nedostajao još od vremena Tonyja Adamsa."

Izuzetno ga intrigira Lukaku: "Gledao sam ga kada je igrao za Anderlecht protiv Dinama. Njegov nastup protiv Athletic Bilbaa je također bio impresivan. Igrač je s toliko mogućnosti za napredak, jer imati 16-godišnjaka u momčadi je rijetkost. Advocaat je vrhunski trener i nije ga slučajno pozvao u selekciju."

Pročitajte više