I Boris Martinec na EP u klizanju

JUNIORSKI prvak Hrvatske i naš najbolji klizač 17. godišnji Zagrepčanin Boris Martinec nastupit će na seniorskom Europskom klizačkom prvenstvu, koje će se od 16. do 22. siječnja 2006. održati u francuskom Lyonu, odlučeno je na sjednici Izvršnog odbora Hrvatskog klizačkog saveza kojim je predsjedavala Morana Paliković Gruden.

Tako će Hrvatska, uz klizačice Idoru Hegel i Željku Krizmanić, nakon dugo vremena imati i jednog klizača na Europskom prvenstvu, ali se od njega u Francuskoj ne očekuju spekrakularni rezultati već mu je to idealna prigoda za stjecanje iskustva.

Za naše juniore Željku Krizmanić, Mariju Dikanović, Doru Strabić, Borisa Martinca, Josipa Gluhaka i druge posebno značajan će biti nastup i plasman na prvenstvu Hrvatske u umjetničkom, sinkroniziranom i brzom klizanju, koje će se 7. i 8. siječnja održati u Domu sportova, jer će samo pobjednici u obje konkurencije steći pravo nastupa na svjetskom juniorskom prvestvu, koje će se od 6. do 12. ožujka, održati u Ljubljani.

Naša najbolja klizačica Idora Hegel, uoči nastupa u Francuskoj na europskoj smotri, svoju formu će provjeriti na otvorenom prvenstvu Slovenije, što će se 16. i 17. prosinaca održati u Jesenicama, ali njezin glavni cilj u 2006. godini ostaje dobar nastup i plasman na Olimpijskim igrama, koje će se od 10. do 26. veljače održati u Torinu.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.