I dalje u borbi za Mali globus: Kostelić pretposljednji na stazi u posljednjem Super G-u sezone

NAJBOLJI hrvatski skijaš Ivica Kostelić startat će pretposljednji u sutrašnjoj utrci super G-a na završnici Svjetskog kupa u švicarskom Lenzerheideu.

Utrku na stazi Silvano Beltrametti otvorit će Amerikanac Ted Ligety, a Kostelić će se spustiti 22. među 23 skijaša koliko će ih startati u posljednjem superveleslalomu sezone. Početak utrke je na rasporedu u 9.30 sati. Start je na 1981, a cilj na 1530 metara nadmorske visine.

Podsjetimo, Kostelić je već osigirao naslov ukupnog pobjednika Svjetskog kupa, ali još uvijek može i do Malog globusa u super G-u. Ivica je propustio utrku spusta kako bi se što bolje pripremio za preostale utrke u kojima još može osvojiti bodove potrebne i za Mali kristalni globus, pošto je onaj veći već uzeo.

Vodeći je trenutno Švicarac Didier Cuche s 291 bodom, slijedi Austrijanac Georg Streitberger, kojeg u Lenzerheideu nema zbog ozljede, s 227 bodova, a četiri manje ima Kostelić na trećem mjestu. Šansu za naslov imaju i Michael Walchhofer (214), Hannes Reichelt (207), Carlo Janka (205), te Romed Baumann (197).

Dodajmo da je u četvrtak na rasporedu i super G skijašica. Utrka počinje u 12.30 sati.

Pročitajte više