I na strani i kod kuće Tomo prima nemoguće: Jedini sam krivac za europske neuspjehe Dinama

SALZBURG, Hearts, Anderlecht - niz je utakmica na kojima je Tomislav Butina bio debelo ispod razine na koju je navikao navijače.

Nakon što je supotpisao neke od golova koje su Dinamo udaljili od Lige prvaka, a zatim i kompromitirali start u Europskoj ligi, Butina je, kako i priliči najiskusnijem i najodgovornijem igraču, javno priznao i ispovjedio grijehe.

Jurčić je također vidio ono što je svima jasno i za prvenstvenu utakmicu protiv Rijeke na vrata postavio Filipa Lončarića, dok je Butina s kapetanskog, degradiran na mjesto vratarske rezerve.

"Šef me zasluženo ostavio na klupi, njegov potez je logičan. Nema smisla da sebi i drugima mažem oči, preiskusan sam. Odgovorno tvrdim kako sam apsolutni i jedini krivac za Dinamove neuspjehe", olakšao je Butina dušu pred novinarima nakon utakmice s Rijekom u mix-zoni, koju ovaj put nije izbjegao kao nakon Anderlechta, kada je od novinara pobjegao kroz "izlaz za poslugu".

"Žao mi je zbog toga, ali nisam imao snage izaći pred vas. Ispričavam se zbog toga, ali mislim kako je puno pametnije bilo prespavati i onda govoriti otvoreno kao što sada radim, nego da sam tada, još vruć, rekao neke gluposti".

Nije Bućo svoju krivicu ograničio samo na sportski plan: "Moja je odgovornost što Dinamova blagajna nije punija za barem pet milijuna eura."

To poteže pitanje pražnjenja igračkih računa nakon Mamićevih gromoglasno najavljenih radikalnih kazni zbog europskih posrtanja: "To treba ostati unutar naših zidova, to su interne stvari. Kao što se svi borimo za premije, tako naši ugovori sadrže i stavke o kaznama."

Butina je osjetio potrebu javno se ispričati suigračima, koji "pate jer je on bio loš": "Stvarno mi ih je žao, jer da sam bolje branio i tako pridonio momčadi, o ovome ne bi pričali. Treniram pošteno, dajem svoj maksimum, ali očigledno nisam u formi", skrušeno je priznao.

Zanimljiv je i Butinin stav o reakcijama igrača na pad njegove forme: "Volio bih da su mi nešto zamjerili i prigovorili jer sam to zaslužio, ali svi oni su kulturni dečki i iz poštovanja prema meni i mojim godinama nisu ništa prigovorili".

Butina čak lobira da njegov konkurent i ubuduće zadrži mjesto prvog vratara, počevši od kup utakmice protiv Plitvica ove srijede: "Mislim da je bolje da brani Lončarić jer je očito kako ja nisam u pravoj formi."

Pročitajte više