Ibanez se vraća u hrvatski nogomet: "Dosta je bilo, djeca žele da se vratim kući"

Foto: Pixsell/ Denis Kapetanovic

LUCHO IBANEZ (34) najvjerojatnije se vraća u hrvatski nogomet. Kako nam je i sam potvrdio, jako je blizu prelaska u drugoligaš Jarun. Simpatični Argentinac je i lani bio blizu dolaska u klub koji trenutačno vodi Jerko Leko, no tada do posla nije došlo. Sad je prilično izgledno da će doći iz srpskog drugoligaša Grafičara.

''Da, izgleda da se vraćam kući. Ugovor mi istječe 30. lipnja, u klubu me nagovaraju da ostanem još jednu sezonu, ali mislim da ću ih odbiti. Lijepo mi je tu, ali djeca žele da se vratim kući. Mislim da je bilo dosta, želim se vratiti u Hrvatsku'', rekao nam je lijevi branič koji je za Dinamo odigrao 162 utakmice. Kako znamo da Lucho u Beogradu uči za dobivanje trenerske licence, pitali smo ga u kojoj funkciji bi došao u Jarun - kao igrač ili kao trener.

''Kao igrač, ali volio bih jednom raditi i kao trener. Na koncu, zbog toga sam toliko dugo i bio u Beogradu gdje sam polagao ispite.''

Neobična karijera miljenika Boysa

Iza Lucha je zanimljiva i neobična karijera. Kako je i sam rekao, u jednom trenutku je bio na vrhu, igrao je za veliku Bocu i godinama je s Dinamom nastupao u Europi. Pričalo se čak i da će zaigrati za Hrvatsku, a bio je član i bivšeg prvaka Europe Crvene zvezde.

No onda je nešto pošlo po zlu. Odlazak u turski Trabzonspor bio mu je najgora odluka u karijeri. Za taj klub je u tri godine odigrao samo deset utakmica, a dvije godine je proveo na posudbi u Karabüksporu.

Čovjek koji je sedam godina bio jedan od standardnijih igrača europskog Dinama i kojem se predviđala lijepa karijera s 29 godina je otišao spašavati nogometni status u mostarski Zrinjski, da bi prije dvije godine postao član srpskog drugoligaša. Paralelno polaže ispite za nogometnog trenera jer se vidi u tom poslu. 

Pročitajte više