ŠPANJOLSKI KUP

IBIZA - BARCELONA 1:2 Barca u 95. minuti kontroverznim golom prošla u Kupu

Foto: EPA

BARCELONA je pobijedila 2:1 kod trećeligaša Ibize u šesnaestini finala Kupa Kralja i tako izborila prolazak dalje.

Pred 6500 gledatelja momčad Quiquea Setiena započela je šokantno. U devetoj minuti Caballe zabija za vodstvo domaćina nakon asistencije Pereza Matea s lijeve strane.

Caballe je ostao nečuvan na nekih 14-15 metara i lako savladao Neta pa je pitanje što su radili Barcelonini defenzivci u ovoj akciji.

Naime, Setien je Barcelonu na Ibizu poslao u formaciji 3-4-3, pri čemu je jedini stoper bio Clement Lenglet. Partneri su mu bili bekovi Junior Firpo te bek/veznjak Sergi Roberto.

UD Ibiza Eivissa - Barcelona Live Score

Ipak, Barcelona izjednačuje u 72. minuti golom Antoinea Griezmanna. Frenkie De Jong rasparao je obranu Ibize preciznom okomicom, a Francuz je sam istrčao na golmana Parrena i zabio za izjednačenje.

Za pobjedu španjolskog prvaka u 95. minuti strijelac je ponovno isti. Akciju s lijeve strane povukao je Jordi Alba, dodao je iza leđa obrane Ibize te se na pravom mjestu u pravo vrijeme našao Griezmann koji to lako zabija za preokret.

Bit će zanimljivo čuti reakcije domaćina nakon utakmice zbog te pobjedničke akcije Barcelone budući da su u začetku iste, prilikom duela u Barceloninoj polovici poslije ispucavanja golmana Parrena, dvojica domaćih igrača ostali ležati.

Bez obzira na to, Barcelona je krenula u napad iz kojeg je, ispostavit će se, stigla do pobjedničkog gola.

Ivan Rakitić igrao je do 81. minute za Barcelonu.

Pročitajte više