Ibričić: Ćiro je složio sjajnu momčad i vjerujemo kako možemo na povijesno SP

U RAZGOVORU za Index veznjak Hajduka i BiH Senijad Ibričić govorio je o susretu s Turskom i nadama kako će Ćirina reprezentacija napokon ugledati veliko natjecanje.

Bosna i Hercegovina bila je u Istanbulu na pragu velikog iznenađenja. Vodila je 1:0 pogotkom napadača Wolfsburga Edina Džeke, međutim, po tko zna koji put Turska se pod vodstvom Fatiha Terima vratila iz mrtvih i preokrenula rezultat. Na koncu bio je to drugi poraz u dosadašnje tri utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2010. godine u Južnoj Africi. Mnogi će reći šteta?

"Da, stvarno je šteta. Igrali smo dobro, vodili do početka drugog poluvremena i onda sasvim posustali. Izjednačujući gol primili smo zbog pogreške Džeke, a na gotovo isti način stigao je i drugi gol. No, ono što veseli jest prikazana igra, vrlo smo dobro stajali na terenu i izbornik je bio vrlo zadovoljan", rekao je u razgovoru za Index Senijad Ibričić.

Da je BiH uzela bodove u Istanbulu borba za drugo mjesto i odlazak na Svjetsko prvenstvo postala bi realnost. Ovako predstoji još puno muke?

"Sigurno, očekuje nas težak posao i da smo ovdje uzeli tri boda to bi bilo sjajno. No, izgubili smo i sada nam preostaje samo boriti se. Nije Ćiro puno vikao nakon poraza, dobili smo dva gola iz prekida i to je nešto na čemu moramo poraditi, ali vidljivo je bio zadovoljan partijom koju smo pružili. Jedino nam je spočitao što u drugom dijelu nismo bolje iskoristili nekolicinu kontri i polukontri", istaknuo je veznjak BiH.

"Volio bih da smo osvetili Hrvatsku"

Kako je Turska bila kobna za Hrvatsku na Euru u Austriji i Švicarskoj, veliki broj ljudi očekivao je da će se izabranici Ćire Blaževića u Istanbulu osvetiti za bolni poraz koji su nanijeli Bilićevim izabranicima u Beču. No, ostalo je samo na željama, Turska je još jednom pokazala kako je opasan i neugodan protivnik.

"Znate, zaista mi je žao što nismo osvetili Hrvatsku, uistinu bi volio da smo ih pobijedili zbog onog poraza u Beču. Bili smo vrlo blizu, međutim, na koncu smo i mi osjetili kako neugodni mogu biti Turci kada krenu u preokret", napomenuo je fantasista Hajduka.

U srijedu BiH očekuje novi reprezentativni ogled na domaćem terenu. Nakon što su u rujnu sa 7:0 ispratili Estoniju, svi očekuju sličan rasplet i protiv Armenije. Ipak Armenija nije nimalo lagan protivnik, štoviše treba biti oprezan.

"Ne treba kriti da svi očekujemo tri boda iz te utakmice, jer sve osim pobjede u toj utakmici udaljava nas od našega cilja. No, neće biti lagano. Baš smo maloprije gledali video zapise utakmica, gdje smo uvidjeli da su jako neugodan protivnik. U posljednjih nekoliko utakmice svi redom mučili su se protiv njih i nikako i ne smijemo podcijeniti. Što se tiče pobjede protiv Estonije to se događa jednom u deset godina da ti tako sve ulazi. Ne treba pretjerivati, zadovoljili bi se mi i minimalnom pobjedom."

"Stvarno imamo odličnu momčad"

BiH je oformila vrlo kvalitetnu momčad u posljednje vrijeme, a čini se kako ju je Miroslav Blažević odlično posložio. Pogledajmo s kime sve to raspolaže Ćiro. Najveća zvijezda ove reprezentacije je svakako Miralem Pjanić, koji je ljetos prešao u Lyon za sedam i pol milijuna eura. Tu su još Zvjezdan Misimović i Edin Džeko iz vrlo dobrog Wolfsburga, zatim dvojac Salihović i Ibišević koji blistaju u velikom ovogodišnjem iznenađenju Bundeslige Hoffenheimu.

Ne treba zaboraviti ni bivšeg igrač Serie A Zlatana Muslimovića i vratara Kenana Hasagića, koji kruh zarađuju u Turskoj te Rahimića i Spahića koji igraju u vrlo uspješnim ruskim klubovima CSKA-u i Lokomotivi. Za kraj spomenimo i samog Senijada Ibričića.

"Da, stvarno imamo odličnu momčad, a i izbornik je odlično postavio taktiku tako da stvarno djelujemo sjajno. Istina, upisali smo dva poraza u tri utakmice, ali sve su to minimalni porazi gdje smo bili kvalitetan takmac, a na koncu to su dva najteža gostovanja u skupini u Istanbulu i Madridu. Za nas najvažnije je da pobjeđujemo u ovim malim utakmicama, a jednom će se i nama otvoriti, drugi će kiksati. Gledajte, ovdje se svi nadamo tom drugom mjestu, vjerujemo i njega i borit ćemo se za njega", za kraj će Senijad Ibričić.

Vedran Buble
Foto: AFP, Index

Pročitajte više