Igrač Cityja oslobođen šest optužbi za silovanje. Opet će mu se suditi za dvije

Foto: EPA

BENJAMIN MENDY je nakon pola godine suđenja proglašen nevinim, zaključak je suđenja na kojem se suočio sa šest optužnica za silovanje i jednom za seksualno napastovanje. Porota nije mogla donijeti odluku po pitanju jednog slučaja silovanja i jednog pokušaja silovanja, a tužiteljstvo je zatražilo ponovno suđenje za ta dva slučaja. Ročište je zakazano za 26. lipnja ove godine.

"Manchester City bilježi današnju presudu suda u Chesteru gdje je porota proglasila Benjamina Mendyja nevinim po sedam točaka optužnice. Suđenje je sada gotovo. S obzirom na to da postoje otvorena pitanja vezana za ovaj slučaj, klub trenutno nije u poziciji davati daljnje komentare", objavili su iz engleskog kluba.

Mendyjev 46-godišnji prijatelj Louis Saha Matturie oslobođen je optužbi u tri slučaja silovanja povezana s dvije tinejdžerice, dok porota nije mogla donijeti presude za tri navodna silovanja i tri navodna seksualna napada protiv pet drugih žena.

Silovanja su se događala u sobama panike?

Podsjetimo, sve se navodno događalo u Mendyjevom domu od listopada 2018. do kolovoza 2021. godine. Priznao je da voli "spavati s puno žena", ali je odbacio optužbe da je to radio bez njihovog pristanka: "Ako su one htjele seks kao i ja, sve je bilo u redu, no da je neka žena rekla 'ne', ja bih to prihvatio i prestao."

Osvajač Mundijala 2018. s Francuskom optužen je da je silovao žene u sobama panike u izoliranoj vili u Cheshireu. Žrtve su navele kako su im mobiteli oduzeti po dolasku pa nisu mogle zvati pomoć. Mendy je rekao kako je ljude zamolio da ne koriste mobitele samo ako je u njegovom domu bio neki drugi nogometaš ili ako tu osobu ne poznaje, zbog zaštite privatnosti. 

Pročitajte više