Plaće svih igrača Serie A: Mandžukić u vrhu, Džeko i legenda Rome najprecjenjeniji

Foto: GazzettadelloSport; Guliver Image/Getty Images

POZNATO je koliko zarađuju najplaćeniji nogometaši Serie A nakon što je te podatke objavila Gazzetta dello Sport u velikom istraživanju.

Gonzalo Higuain, najskuplji nogometaš u povijesti Serie A, transferom u Juventus sebi je osigurao 7,5 milijuna eura godišnje.

Sjajni argentinski napadač tako je s trona najplaćenijih skinuo Danielea de Rossija, koji zarađuje 6,5 milijuna eura i koji je uz suigrača iz Rome Edina Džeku (četiri milijuna eura) prema prikazanom prošle sezone najprecjenjeniji igrač u ligi, smatraju Talijani.

 

Iza De Rossija, a ispred Džeke na trećem mjestu je Miralem Pjanić kojeg njegov novi klub Juventus plaća četiri i pol milijuna eura po sezoni.

Juventus dominira

Od 12 najplaćenijih igrača čak devet dolazi iz Juventusa. Mario Mandžukić zarađuje tri i pol milijuna eura, kao i Claudio Marchisio, Giorgio Chiellini, Dani Alves i Leonardo Bonucci. Pola milijuna više dobivaju Gianluigi Buffon i Sami Khedira, a jedini iz Intera u TOP 10 je Mauro Icardi s 3,6 milijuna eura.

Koliko zarađuju Hrvati, a koliko treneri?

Interov Hrvat Ivan Perišić zarađuje tri milijuna eura, njegov suigrač Marcelo Brozović milijun i pol, Nikola Kalinić u Fiorentini 1,2, a Milan Badelj u istom klubu 1,1 milijun eura.

Marko Pjaca je stigao ovog ljeta u Juventus i plaća mu je 1,8 milijuna eura po sezoni, pola milijuna više nego Marku Rogu u Napoliju.

Od trenera najplaćeniji je Juventusov Massimiliano Allegri koji zarađuje pet milijuna eura, dva više od Rominog Luciana Spallettija.

Juventus daleko ispred konkurenata, ali i daleko od europskih velikana

Juventus na plaće godišnje troši 145 milijuna eura, 25 više od Intera. Roma je treća s 92 milijuna eura, Milan četvrti s 80, a talijanski viceprvak Napoli peti sa 75. Na dnu je Crotone (13 milijuna eura).

Usporedbe radi Manchester United na plaće troši 304 milijuna eura, njegov gradski rival City 302, PSG 279, Bayern 273, Barcelona 248, a Real 209 milijuna eura.

Pročitajte više