Igrači Šibenika izbačeni na ulicu: "Klub nam nije plaćao ni stan ni hranu, a želimo trenirati"

TUŽNA realnost života hrvatskih nogometaša daleko je od skupocjenih automobila i milijunskih ugovora u kojima u HNL-u mogu uživati jedino igrači Dinama. Te bogato plaćene zvijezde u posljednjem su kolu jedva izborili pobjedu protiv Šibenika u kojem igrači ove sezone "volontiraju".

Nogometaš Šibenika Ivan Medvid zajedno je s dvojicom suigrača (Ivan Fuštar i Ante Aračić) izbačen iz stana u kojemu su bili podstanari jer im klub nije platio stanarinu.

"U utorak ujutro je gazdarica nas trojicu igrača iselila i našli smo se na cesti. Nemam kamo, drugu opciju nisam imao. Imam ženu i troje djece... Vratio sam se kući u Sinj", ispričao nam je Medvid kojemu, kao i ostalim igračima, klub nije isplatio plaću već gotovo deset mjeseci.
 
Neki su igrači arbitražnim postupkom uspjeli dobiti barem dio dugovanja.

"Da, pokrenuo sam i ja postupak, ali ne znam što mogu očekivati. Ne nadam se ničemu više u ovoj državi", kaže 34-godišnji branič koji je redovito trenirao sve do utorka.

"Trenirao sam do tog jutra, a sada nemam kako doći na trening. Klub nam nije plaćao niti stan niti hranu, a još mi je više žao momaka koji su tek počeli igrati pa posuđuju novac za cestarinu kako bi došli na Šubićevac", dodaje Medvid kojemu se, do objave ovog teksta, nitko iz kluba nije javio.

"Nije mi se nitko javio, niti trener niti direktor. Nitko nam nije ponudio ni rezervnu varijantu da se nekako vratimo i treniramo. Ako se jave, ja sam i dalje na raspolaganju treneru ali ne mogu spavati u šatoru na terenu", rekao nam je Medvid te priznao kako je spreman zaigrati već u subotu protiv Cibalije ukoliko se situacija krene rješavati.

Pročitajte više