Igračica engleskog prvoligaša preminula u 28. godini

Foto: Profimedia

NOGOMETNU javnost Velike Britanije potresla je vijest da je u 28. godini preminula nogometašica prvoligaša Sheffield Uniteda Maddy Cusack. Cusack je u Sheffieldu igrala četiri godine, a prošle sezone postala je prva igračica sa 100 nastupa za momčad. 

Uz to je u klubu radila i kao marketinška direktorica. "Ovo je srceparajuća vijest za sve u Bramall Laneu. Maddy je imala jedinstvenu poziciju jer je bila dio brojnih timova u Sheffield Unitedu i bila je popularna kod svih s kojima je došla u kontakt. Njezina osobnost i profesionalizam svima će nedostajati", objavili su iz kluba.

"Šaljem svu svoju ljubav i sućut Maddynoj obitelji"

Bivša mlada engleska reprezentativca tijekom karijere je igrala i za Nottingham Forest, Aston Villu, Birmingham City, te Leicester City. Kapetanica engleske reprezentacije Leah Williamson bila je među prvima koji su odali počast zvijezdi Sheffield Uniteda.

"Šaljem svu svoju ljubav i sućut Maddynoj obitelji u ovom zaista groznom trenutku," napisala je Williamson na X, prije poznatom kao Twitter. Oglasila se FA-ova direktorica za ženski nogomet Sue Campbell.

"Svi smo shrvani saznanjem o smrti Maddy Cusack. U ime FA-e, Lavica, ženske Super lige i ženskog prvenstva, naše misli i najdublja sućut su s Maddynom obitelji, prijateljima, suigračima i svima u Sheffield Unitedu. Maddy je predstavljala Englesku u raznim dobnim skupinama i odat ćemo joj počast na prikladnom mjestu."

Pročitajte više