Igračica PSG-a optužena je za transfobiju i homofobiju. Evo što je napravila

Foto: EPA

KORBIN ALBERT je dvadesetogodišnja zvijezda PSG-a. Američka veznjakinja je stigla u francuski klub krajem siječnja ove godine, kada se odlučila na prekid studija te je s PSG-om potpisala ugovor na dvije i pol godine. Smatra se jednom od najtalentiranijih nogometašica na svijetu, ali je u fokus američke i francuske javnosti jučer došla iz krivih razloga.

Naime, dio javnosti i medija ju je optužio za homofobiju i transfobiju. Albert je na svojim profilima na društvenim mrežama dijelila videouratke s jednog kršćanskog skupa u kojem je jedna žena govorila kako je "Bog spasio neke ljude od homoseksualizma, a neke od osjećaja da su transrodni". 

Odmah se ispričala

Megan Rapinoe, jedna od najboljih svjetskih igračica, priključila se kritikama. “Za ljude koji se žele sakriti iza svojih uvjerenja, postavila bih samo jedno pitanje: činite li okolinu sigurnijom i inkluzivnijom, izvlačite li ono najbolje iz svih?

Jer ako ne vjeruješ, jedino u što vjeruješ je mržnja. A djeca se zbog te mržnje doslovno ubijaju. Probudi se, dovraga!" napisala je osvajačica Zlatne lopte na svojem Instagram profilu. Uskoro se javila i sama Albert te se ispričala.

“Želim se iskreno ispričati za svoje postupke na društvenim mrežama. Lajkati i dijeliti uvredljive i bolne objave bilo je nezrelo i bez poštovanja, što mi nikada nije bila namjera. Uistinu sam razočarana sobom i duboko mi je žao zbog povrede koju sam nanijela svojim suigračima, drugim igračima, navijačima, prijateljima i svima koji su bili uvrijeđeni. Zaista vjerujem da bi se svatko trebao osjećati sigurno i poštovano posvuda", poručila je.

Pročitajte više