fifa 22

Igrali smo novu FIFA-u. Ovako izgleda derbi Hajduka i Dinama

Foto: Screenshot

FIFA 22, novi nastavak najpopularnije nogometne simulacije na svijetu, izlazi 1. listopada na svim platformama, a oni koji su na vrijeme naručili Ultimate Edition moći će je igrati od 27. rujna.

Najzagriženiji fanovi, koji su uplatili i servis EA Play, dobili su od jučer "early access" nove FIFA-e na deset sati. Najveća novost za hrvatske igrače jest činjenica da ove godine debitira splitski Hajduk, i to potpuno licenciran - s dresovima, grbom te licima igrača. Dinamo je u FIFA-i odavno, također potpuno licenciran.

Novinari Index Sporta, inače redovni igrači FIFA-e, odigrali su najveći hrvatski derbi, a kako je to završilo možete pogledati u videu.

 

U FIFA-i 22 drastično je promijenjen gameplay u odnosu na prošlogodišnje izdanje. Igra djeluje puno sporije, dodavanja su neusporedivo teža, a trokut u for napadačima prolazi samo ako je potpuno čista linija dodavanja. Golmani su praktički bezgrešni u istrčavanjima na centaršuteve dok obrambeni igrači vođeni AI-em bez većih problema otklanjaju opasnosti.

U novoj FIFA-i potpuno je promijenjen i sustav natjecanja u tzv. "vikend ligama", odnosno FUT Champions, koji će se sad rastegnuti na cijeli tjedan, a igrači neće morati igrati po 30 utakmica, što je znalo biti vrlo naporno. 

Pročitajte više