Igrao je za Dinamo u Ligi prvaka, a sad je u 28. godini potpisao za Pitomaču

Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

BOJAN KNEŽEVIĆ (27) novi je igrač NK Pitomače, člana 4. HNL Sjever B. Riječ je o nekadašnjem igraču Dinama, koji je za Modre odigrao 29 utakmica. Knežević ima i tri nastupa u Ligi prvaka iz 2016. godine, kada je igrao svih 90 minuta u porazu 2:0 kod Juventusa. U Pitomaču stiže iz trećeligaša Kustošije.

Kneževića je svojevremeno pratio Bayer Leverkusen, a igrao je još u Lokomotivi, Kopru, Opatiji, ND Gorici, Olimpiji i bugarskom Hebaru. Prošle zime je prešao u talijanskog niželigaša Termoli, gdje su mu dijagnosticirali tumor testisa. Srećom, sve je prošlo uredno i Knežević se uspio vratiti nogometu. Za U-21 reprezentaciju Hrvatske ovaj veznjak ima dva nastupa, a prije pet godina je izrazio želju da zaigra za Srbiju.

Htio je igrati za Srbiju pa se predomislio

"Slično je bilo i s mojim suigračem iz Lokomotive Franom Karačićem, koji je objavio da će igrati za Australiju, pa nitko to nije spominjao jer je to normalno. Znam da je drukčije kad je Srbija u pitanju i da ljudi na to drukčije reagiraju. Osjetljiva je to tema, ali ja nemam problem s tim", rekao je Knežević tada za Index.

Mnogi su pozivali tada da mu se uskrati daljnje igranje za U-21 reprezentaciju: "Svjestan sam mogućih posljedica, ali ponavljam, ja sam samo dobio poziv u vezi budućnosti. Svugdje sam naglasio da je Hrvatska moj prvi izbor, ali nikad ne znaš... Izbornik je samo rekao ono što bi trebalo vrijediti za sve - ako na terenu pokažem da mi je mjesto u reprezentaciji, ići ću na Euro."

Pročitajte više