vaterpolo

Igrao je za Hrvatsku. Sutra će prvi put igrati za Srbiju protiv Hrvatske

Foto: EPA-EFE

HRVATSKA vaterpolska reprezentacija će u srijedu od 16 sati u Mađarskoj protiv Srbije igrati susret četvrtfinala Svjetskog prvenstva. Momčad Ivice Tucka je prema kladionicama veliki autsajder i sve osim pobjede Srbije okarakteriziralo bi se kao veliko iznenađenje.

Osim što će igrati protiv jedne od najjače svjetske reprezentacije, Hrvatska će igrati i protiv Marka Radulovića, Riječanina koji je 2018. godine prihvatio poziv srpskog vaterpolskog saveza i priključio se mladoj reprezentaciji. Danas je član seniorske i prvi put će igrati protiv zemlje u kojoj se rodio.

Kaže da ga nitko nije zvao

"Za mlađe hrvatske selekcije igrao sam i na Svjetskom prvenstvu. Međutim, dvije godine me tadašnji izbornik Joško Kreković nije pozivao. Kada sam 2018. iz Primorja prešao u Vojvodinu, čekao sam još godinu dana", rekao je svojevremeno Radulović za beogradske Novosti i dodao:

"Nije me zvao nitko iz Hrvatske. Ni iz Saveza, ni iz klubova ni netko od suigrača. Zaključio sam da uopće ne računaju na mene, a onda je stigao poziv mlade reprezentacije Srbije. Sada sam pozvan i u srpsku A selekciju i prihvatio sam taj poziv."

Radulović je prije toga igrao za hrvatske mlađe uzraste, a zadnji nastup upisao je 2017. godine prije nego što je otišao u Novi Sad. Tadašnji izbornik hrvatske juniorske reprezentacije Joško Kreković rekao je da su zvali Radulovića, ali da im je njegova majka rekla da se on već odlučio za Srbiju.

 

Pročitajte više