Igrao protiv Rome, dan kasnije je osuđen na pet godina zatvora

Foto: Profimedia

MONZA i Roma odigrale su 1:1 u 33. kolu Serie A u srijedu navečer. Goste je u vodstvo doveo Stephan El Shaarawy u 24. minuti, a Monzi je bod donio Luca Caldirola u 39. minuti. Svih 90 minuta za Monzu odigrao je stoper Armando Izzo (31), koji je u 90. minuti dobio i žuti karton. Dan nakon utakmice Izzo je doznao da ga je prvostupanjski sud u Napulju osudio na pet godina zatvora zbog klađenja na nogometne utakmice i sudjelovanja u organiziranom kriminalu.

Riječ je o utakmici Serie B između Modene i Avellina, koja se odigrala 17. svibnja 2014. godine. Izzo je tada igrao za Avellino. Talijanski Sky piše da je Izzo optužen zajedno s dvojicom suigrača Francescom Millesijem i Lucom Pinijem. Navodno su ta trojica igrača načelno prihvatila mito Umberta i Antonija Accursa, koji su članovi klana Vanella Grassi.

Optužen za klađenje i namještanje utakmica

Braća Accurso su dostavila 30.000 eura Millesiju kako bi podmitio ostale suigrače. Antonio Accurso je u ime klana uložio 400.000 eura da će Modena postići pogodak, za dobitak od 60.000 eura. Modena je utakmicu dobila 1:0. Izzo je, prema optužnici, prihvatio obećanje novčanog iznosa "kao naknadu kako bi ostvario rezultat koji nije rezultat korektnog i poštenog vođenja navedenog natjecanja".

Istovremeno je oslobođen optužbi za isto zlodjelo u utakmici Avellino - Reggina igranoj 25. svibnja 2014. Monza je stala uz svog igrača, a oglasio se i sam Izzo: "Jako sam razočaran ovom presudom. Oslobođen sam jer nisam počinio nikakvo zlodjelo na utakmici Avellino - Reggina, ali sam optužen za utakmicu Modena - Avellino u kojoj nisam ni igrao. Iščitat ću razloge ovakve odluke sa svojim odvjetnicima i uložiti žalbu. Vjerujem u pravdu i siguran sam da ću dokazati svoju nevinost. Hvala Monzi i mojoj obitelji."

Pročitajte više