Zabijao je za Borussiju, čekao ga je Klopp, a danas vodi Varaždin u prvu ligu

Foto: Privatna arhiva

MLADI hrvatski nogometaš, 21-godišnji Varaždinac Domagoj Drožđek, imao je zanimljiv put u karijeri. Sa 16 godina potpisao je stipendijski ugovor s Borussijom Dortmund. Primijetio ga je skaut Borussije dok je bio Dinamov kadet. U Njemačkoj je mladić bio stalan član momčadi, igrao je za Dortmund i u juniorskoj Ligi prvaka, u kratkom roku istaknuo se kao jedan od najboljih mladih igrača kluba…

Prijelaz u seniore bio je klasično bolan. Nikada nije dobio pravu šansu, a iako je nekoliko puta trenirao s prvom momčadi, nije se uspio izboriti za više.
 
Domagoj se odlučio vratiti kući, u svoj rodni grad i obući dres drugoligaša Varaždin.
 
Neobična odluka, ali Droždeka su u Varaždinu potpuno osvojili i on danas čvrsto vjeruje u prvu ligu.
 
"Drago mi je da sam se vratio u klub koji ima visoke ambicije povratka u Prvu HNL, klub koji je okupio odličnu ekipu iskusnih igrača od kojih mi mladi dosta učimo. Osjećam se odlično što igram u svom rodnom gradu, gdje sam napravio prve nogometne korake", priča Domagoj.




Domagoj Drožđek na treningu s prvom momčadi Dortmunda. 
 
Kada je imao četiri godine, napravio je prve korake u Slobodi iz Varaždina, potom je prešao u Varteks, kod Samira Toplaka. 
 
"Sljedeća postaja bio je Dinamo kojim sam igrao puno velikih utakmica, pružao dobre partije. Odlazak u Njemačku donio mi je puno iskustva u velikom klubu i velikih utakmica u mlađim uzrastima Lige prvaka. Dali su mi priliku da treniram i s prvom momčadi Borussije. Dosta sam napredovao. Pozivom nekih utjecajnih ljudi, vratio sam se u Varaždin", priča Domagoj, koji je trenutno drugi strijelac Druge lige, a Varaždin je peti na tablici (prvoplasirani Dinamo 2 nema pravo nastupa u prvoj ligi, iako to u praksi, kako je poznato, ne mora ništa značiti) 


Droždek se ne zamara jer vjeruje da Varaždin opet može imati prvoligaša, a u klubu kažu da im je 21-godišnji "varaždinski Reus" glavni adut. 
 
"Jako je motoričan, ima osjećaj ulaska u završnicu, a to je jako bitno za jednog napadača. Ima velike predispozicije da bude vrhunski nogometaš. On nam je jedna od glavnih uzdanica za budućnost i ulazak u prvu ligu", o Domagoju je kazao Davor Vugrinec, legenda varaždinskog i hrvatskog nogometa.
 
Domagoj je naviknut na pohvale jakih imena, ali nije pod svaku cijenu tražio transfer u inozemstvu.
 
"Najviše u sjećanju mi je ostao trener juniora Juventusa Fabio Grosso, kada sam proglašen najboljim igračem turnira u Baselu, gdje su sudjelovale momčadi poput Juventusa, HSV-a, Fulhama, Red Bull Salzburga i Basela. Zabio sam pet golova, a Juventusu dva gola u polufinalu."

 
Domagoj Drožđek i Hector Bellerin
 
Nogometni uzor mu je Ronaldinho, a od hrvatskih igrača mu je najdraži Luka Modrić. U budućnosti želi prvu ligu s Varaždinom i dres reprezentacije, koji je već nosio.
 
"Bio sam član svih selekcija do U19. U budućnosti želim opet nositi taj dres, to je san svakog nogometaša."

 
Domagoj za vrijeme igranja za U19 reprezentaciju Hrvatske.
 
Tamo ga vidi i Dario Jertec, s kojim dijeli svlačionicu u Varaždinu. 
 
"U klubu mu svi pomažemo sa savjetima, svi bismo voljeli da bude što bolji, svakim danom se vidi napredak i ja vjerujem da će se razviti u sjajnog igrača. Mislim da ima perspektivu da postane prvoligaški igrač i reprezentativac. Nije lijenčina, voli raditi", rekao je Jertec.
 
Igrači u njegovim godinama sanjaju o Realu, Barceloni, ali Droždek kaže da bi u ovom momentu odbio sve njih zbog Varteksa. 
 
"Ni Real, ni Barcelona, samo Varaždin. Moj cilj je da vratimo klub u prvu ligu, gdje mu je i mjesto", poručio je Domagoj.
 

Pročitajte više