ukrajina sport

"Igraš dok ti zemlja plače". Španjolci zgroženi skandiranjem Realovom Ukrajincu

Foto: Profimedia

ANDRIJ LUNIN (23) konačno je, tek četvrti put u četiri godine, dobio šansu na golu Reala, i to u gradskom derbiju kod Atletica. Ipak, Ukrajinac neće po dobrom pamtiti taj meč. Ne samo zato što je primio gol za poraz 1:0 nego i zbog onoga što je morao slušati s tribina stadiona najvećeg rivala. Prilikom zagrijavanja igrača vođa navijača Atletica je putem megafona više puta vikao: "Tú aquí jugando y tu país llorando", što znači "Ti ovdje igraš dok ti zemlja plače".

To skandiranje ulovili su mikrofoni Movistara, a kompletna španjolska javnost osudila je ovaj potez ultrasa Atletica. Mediji ga nazivaju "jadnim", "tužnim", "žalosnim", "skandaloznim". Jednako su reagirali i brojni navijači Atletica, koji su navedeno skandiranje popratili zvižducima. 

Lunin je u Real došao prije četiri godine uz odštetu od 8.5 milijuna eura iz Zorje, kluba iz Luhanska, ukrajinskog grada koji su na početku agresije 2014. okupirali proruski separatisti i ruska vojska. Otkako se u veljači ove godine nastavila ruska agresija na njegovu domovinu, Lunin aktivno prikuplja pomoć za Ukrajinu. 

Pročitajte više