KORONAVIRUS U SPORTU

Ikona Premier lige: Covid-pacijenti u bolnici u Bergamu su bili plaćeni glumci

Foto: Profimedia

JEDAN od najboljih igrača u povijesti Premier lige, kultni golgeter Southamptona Matt Le Tissier, podnio je nedavno ostavku na mjesto ambasadora Southamptona zbog velikih kritika nakon njegove objave na društvenim mrežama. Našao se na udaru javnosti nakon što je dijelio bizarne teorije zavjere o ratu u Ukrajini.

''Moji stavovi su samo moji i važno je napraviti ovaj korak kako bismo izbjegli zabunu'', napisao je na Twitteru Le Tissier nakon ostavke. Podijelio je objavu u kojoj je sugerirao kako su mediji lagali o oružju za masovno uništenje, skandalu poznatom pod imenom ''Hunter Biden laptop'' i koronavirusu. U objavi je napisao ''Ali, govore istinu o Buči'', pri tome misleći na grad u blizini Kijeva, odakle su stigle jezive snimke masovnih pogubljenja Ukrajinaca.

Iznio je svoje stavove o koroni

Sada se oglasio ponovno, ovoga puta da bi komentirao pandemiju koronavirusa. Ugledni Times pozvao ga je na intervju u kojem je objasnio svoje stavove, ali i još više iznenadio izjavama. Na pitanje o fotografijama bolnica iz Bergama, gdje su pacijenti umirali od koronavirusa, odgovorio je:

"Inače, neki od njih su glumci koji su plaćeni." Dodao je da su PCR testovi "bili u potpunosti odgovorni za širenje pandemije te da su respiratori krivi za štetu nad pacijentima".

Pročitajte više