Immobile propušta Euro i utakmicu s Hrvatskom? Sve bi moglo ovisiti o Tudoru

Foto: EPA

CIRO IMMOBILE mogao bi biti označen kao višak kad izbornik talijanske reprezentacije Luciano Spalletti objavi popis igrača koje će voditi na Europsko prvenstvo. Italija na njemu turnir započinje utakmicama grupne faze protiv Španjolske, Hrvatske i Albanije, a talijanski mediji navode da je aktualna forma Immobilea takva da bi se lako moglo dogoditi da na Euru u Njemačku uopće ne ode.

Otkako je Luciano Spalletti od Roberta Mancinija preuzeo izborničku funkciju, Immobile je bio promoviran i u kapetana, no loša ovosezonska forma mogla bi sve odvesti u drugom smjeru. Talijanski mediji ističu da je ove sezone postigao tek šest golova u 26 ligaških odigranih utakmica i pitaju se je li to naznaka kraja karijere 34-godišnjeg napadača ili tek loša forma.

Tudor ga može podići

Ako je u pitanju forma, u tome bi mu mogao pomoći Igor Tudor. Hrvatski trener odnedavno je trener Lazija trebat će i njegove golove za utakmice u Serie A, a podigne li ga u formi niti Spalletti ga vjerojatno neće ignorirati. Immobile je svoju zadnju utakmicu za Italiju odigrao u kvalifikacijama za Euro u rujnu.

Bio je kapetan u pobjedi 1:0 protiv Makedonije. Tri dana kasnije sjedio je na klupi u susretu s Ukrajinom, a onda zbog ozljede i loše forme propustio sljedeća okupljanja.

Hrvatska i Italija igraju posljednju utakmicu grupne faze u skupini B. Na rasporedu je 24. lipnja.

Pročitajte više