HAJDUK - OSIJEK 1:0

"Inati se Slavonijo" orilo se Poljudom. Trener Osijeka: Ovo nam nitko ne može uzeti

Screenshot: Index Video

''DEČKI, čestitam vam. Nitko nam ovo ne može uzeti'', vikao je trener Osijeka, 50-godišnji Ivica Kulešević nakon rušenja Hajduka na Poljudu (1:0). Pogodak za pobjedu zabio je u 15. minuti Petar Bočkaj.

>>> Sažetak utakmice pogledajte OVDJE.

U svlačionici Osijeka na splitskom stadionu treštala je pjesma "Inati se Slavonijo". Igrači su zagrljeni slavili pobjedu u jednoj od presudnih utakmica borbe za drugo mjesto HNL-a u kojoj Hajduk sad ima samo teoretske šanse za kvalifikacije za Ligu prvaka. 

Osijek je s pobjedom došao na bod iza druge Lokomotive, dok je Hajduk pao na peto mjesto, bod iza Rijeke koja je sinoć pobijedila Dinamo na Rujevici.

Hajduku je ovo čak četvrti poraz u posljednjih pet utakmica, a Osijek je stigao do druge pobjede zaredom nakon što je prije četiri dana istim rezultatom (1:0) svladao Rijeku pred svojim navijačima.

"Kao trener nisam do sada imao čast pobijediti Hajduk, sretan sam zbog toga. Izrazito sam ponosan na igrače. Treći derbi u sedam dana i zaslužena pobjeda. Znali smo da će Hajduk ići na sve ili ništa i da će nam otvoriti dosta prostora, ali nismo to uspjeli iskoristiti. Kada sam preuzeo momčad postizali smo puno golova, konsolidirali smo obranu. Stvaramo dosta prigoda, ali faza obrane nam je način života", analizirao je trener Osijeka susret na Poljudu, a na kraju se osvrnuo na Hajduk:

"Imaju dosta turbulencija, ušli su u negativnu seriju. Hrvatskom nogometu treba veliki, europski Hajduk. Žao mi je, nadam se da će se Hajduk što prije vratiti na tu razinu."

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više