Neviđeno divljaštvo grčkih i srpskih huligana: Tuku djecu i gađaju molotovljevim koktelom!

PREMA informacijama koje smo dobili iz Grčke, skupina hrvatskih navijača koja je organizirano stigla iz Njemačke napadnuta je na stadionu Karaiskakis sat vremena prije početka utakmice.

Kamenje je letjelo i prema navijačkim autobusima koji su stigli na stadion. Prema nepotvrđenim informacijama dva autobusa nisu ni stigla do stadiona, jer se radi o navijačima bez ulaznica.

Javio nam se jedan od brojnih navijača Hrvatske iz dijaspore, pripadnik "Uvijek vjerni" iz Njemačke, koji je kao i svi napadnuti hrvatski navijači, šokiran brutalnošću ničim izazvanog napada 50-ak grčkih i srpskih huligana, ali i skandaloznim ponašanjem grčke policije.

Grčki i srpski huligani napali sredovječne hrvatske navijače, njihove žene i djecu!

"Nas 20-ak je mirno sjedilo u kafiću unutar stadiona, točno ispod tribine Gate 21 i ne da ničim nismo provocirali, nego nas barem pola, sukladno naputku kluba navijača "Uvijek vjerni", na sebi nije imalo nikakva hrvatska obilježja!" objašnjava hrvatski navijač, koji ističe i sljedeće:

Udarali su dva dječaka od 10 godina

"Velika većina nas smo obiteljski ljudi, čak stariji. Među nama je bilo dosta naših supruga, a huliganski napad posebno je potresao dvoje malodobne djece, odnosno dječake koji imaju 10 godina! Jedan je u hotelskoj sobi u stanju potpunog šoka, a drugi je dobio posjekotinu na glavi od stolice kojom je pogođen. Osim dvoje djece, ozlijeđeno je četvero odraslih, ali ne radi se o nikakvim ozbiljnim ozljedama."

"Policija nas nije zaštitila, nego nam je govorila 'Brišite' i 'Skidajte dresove"

Kako je izgledao sam napad?

"Prema nama se uz povike "Srbija!" zaletjelo 50-ak grčkih i srpskih navijača, koji su nas prije toga s etaže iznad nas gađali stolicama. Čuvala su nas dva policajca koji su ubrzo pobjegli. Tek nakon nekoliko minuta došlo je 20-ak policajaca, koji su nam vikali "Brišite" i "Sklidajte hrvatske dresove. Tada su do nas došli huligani, koji su tukli koga su stigli, čak i grčke navijače koji su mirno pored nas sjedili u kafiću."

"Spasili smo se u zadnji tren bijegom u taksijima"

Ipak ste se uspjeli spasiti?

"Bijegom u nekoliko taksija smo se u zadnji tren spasili od težih posljedica i sada smo u hotelu. Na stadion se ne vraćamo."

Grčki navijači i srpski provokatori žele iznuditi od hrvatskih prekid utakmice: Bačena eksplozivna naprava odnijela dio prsta hrvatskom navijaču!


Ελλάδα Κροατία - Φωτιά στις κερκίδες by koukos_81

Javljaju nam se i hrvatski navijači, koji su u boksu na sjeveroistočnom dijelu Karaiskakisa izloženi stalnim provokacijama, ali i napadima Grka i Srba na praktički istoj tribini:

"Vidimo srpske navijače u dresovima Zvezde i njihove reprezentacije, koji na glavama imaju kacige! Ne možemo vjerovati da su ih tako pustili na tribine. Eksplozivna naprava bačena na našu tribinu, nakon čega je utakmica bila prekinuta, odnijela je dio prsta jednom našem navijaču!"

Navijač koji nam je ovo ispričao uvjeren je kako domaćini i njihovi saveznici žele: "Da se dogodi isto što i sa srpskim navijačima u Italiji, odnosno da nas isprovociraju da napravimo prekid utakmice, koja bi onda bila registrirana 3:0 za Grčku."

Povjerenik za sigurnost HNS-a, Zoran Cvrk, potvrdio je da su grčki navijači topovskim udarima gađali naše navijače, pri čemu je jedan navijač ozlijeđen.

Pročitajte više