Index na Robijevom "večitom de(r)biju" - Veliki Žuti u kotlu koji su skuhali Grobari i sudac Karadžić



"TI SI Zvezdin četnik Roberte", orilo je jugom Partizanovih Grobara na oduševljenje ostalih tribina.

> Video - Prosinečki poražen u neprijateljskoj atmosferi: "Purda, ubica srpskih zarobljenika"

"Purda ubojica zarobljenika - oslobođen, Srpska deca - smrtna kazna", "Dižemo optužnice po nalogu", s web adresom srpskog ministarstva pravosuđa, bile su to poruke Grobara, a Delije su istaknule "Borba za pravdu - pravda za Uroša" tijekom prve utakmice polufinala Kupa Srbije. Nakon što su ove navijačke skupine postigle pakt o nenapadanju, ogromnu energiju i još više sprejeva, uložile su kako bi na brojnim fasadama "prestolnice" jedni drugima izražavali podršku nakon što su došli pod tešku čizmu žandarmerije i drakonske kazne sudstva.

Primirje je na ulici i na fasadama. Na stadionu se sve ori od uvreda

Međutim, na stadionu nema primirja - i jedni i drugi tijekom neprestanog navijanja barem pola repertoara pjesama posvećuju vrijeđanju suparnika, a Partizanovcima se posebno svidjela rugalica s početka teksta, kao i ona koja je neizostavno prati, urlanje igračima Zvezde da su ustaše.

U krajnje uzavreloj atmosferi, koju ni najmanje nije ublažila kiša koja je padala cijelu utakmicu, Robi Prosinečki odradio je prvi derbi na klupi Zvezde. Koliko je Prosinečki podignuo izblijedjelo zanimanje publike za ovo veliko rivalstvo, dovoljno govori sljedeći podatak - Dok su navijači oba kluba prije utakmice razvijali koreografije, a igrači stajali postrojeni na centru, baš svi snimatelji i fotografi sjatili su se oko klupe gostujuće Zvezde, kako bi snimili "pomoćnog trenera" Zvezde, koji je apsolutna medijska zvijezda u Beogradu, iako nema licencu.

Međutim, koliko god Robi djelovao inspirativno i dao ogroman polet zadnjih godina ugasloj Zvezdi, ipak ne može iz odijela ući na teren i pokazati limitiranoj momčadi "kako se to radi". Uvježbavana i na utakmici pokazana igra od noge do noge, doživjela je krah već u 4. minuti, kada je ganski napadač Partizana Prince Tagoe zabio gol za vodstvo Partizana, koje aktualni srpski prvaci i lideri prvenstva nisu ispuštali ekipi kojoj u prvenstvu bježe pet bodova.


Dapače, podebljao ga je isti igrač i u četvrtoj minuti drugog dijela, nakon čega je uslijedila velika bakljada Grobara. Za suca je bio znak da prekine utakmicu, a desecima teško oklopljenih žandara signal da se razmjeste ispod neprobojne dimne i vatrene zavjese juga dok su oko njih frcali deseci baklji, petardi i dimnih.

Robijeva Zvezda je protiv suverenih suparnika pokušavala prizemljenom igrom koprati kontinentalne "tika-taka" velikane i to im je doista i uspjelo četiri puta, kada su iz izrađenih akcija došli do prilika za gol.

Da ostali pokušaji, barem u prvom poluvremenu, završe bez opasnosti, pobrinuo se sudac Milan Karadžić, koji je pokazao kako je tajna da navija za Partizan - javna.

Prosinečki: Ne dira me navijanje Grobara

U Prepunom Partizanovom restoranu Robert Prosinečki je pokazao da je itekako potišten zbog poraza u prvom "večitom derbiju" kao trener, iako je nakon utakmice govorio suprotno.

Na naše pitanje kako su ga se dojmila skandiranja "Ti si Zvezdin četnik, Roberte" rekao je: "To je njihov način navijanja i uopće me ne dira".

Zanimalo nas je je li potaknut igračkim uspomenama (4 gola u 10 derbija) poželio skinuti se u kopačke i razbiti nemoć svojih igrača. Duboko je uzdahnuo i odgovorio: "Daleko je to iza mene. Ne bih više htio".

Nismo mu povjerovali...

Kako biste čuli kako su i za koga zaglušujuće i neprekidno navijali Grobari i Delije, pogledajte naš video s tartana Partizanovog stadiona, a snimili smo i Robijevu presicu u Partizanovom restoranu poslije utakmice.

Kako Robijevo ime ježi iskusne kelnerske ruke

Za kraj, umjesto standardnog fabularog pomagala "svih novinara koji drže do sebe", a rade raport iz glavnog srpskog grada - famoznih beogradskih taksista (koji su svi "20 godina letovali u Tučepima, i evo baš juče dovezli nešto s ortacima iz Zagreba, gde nisu imali nikakvih problema"), citirat ćemo obera Zdravka iz sjajne roštiljarnice "Čubura". Upitan što mu prvo pada na pamet kad mu se spomene Prosinečki, odgovorio je:

"Ma čoveče kakva pamet, Robi može da padne samo na srce! Evo pogledaj, samo što si ga spomenuo, ruke su mi se naježile"

Pročitajte više