Infarktna utakmica u Madridu. Real gubio 2:0 pa pobijedio golom u 99. minuti

Foto: EPA-EFE

REAL MADRID je u nevjerojatnoj utakmici 21. kola LaLige pobijedio Almeriju 2:0, iako je na poluvremenu gubio 2:0. Goste su u vodstvo doveli Ramazani u 1. i Gonzalez u 43. minuti, no Real je u spektakularnom nastavku uspio okrenuti i doći do važne pobjede.

Realov preokret počeo je u 56. minuti, kad je Kayky u šesnaestercu igrao rukom. Sudac Francisco Hernandez je nakon intervencije VAR-a otišao pogledati snimku, na kojoj se vidjelo da je Kayky igrao rukom, ali je pitanje je li bio pod prekršajem. No, penal je dosuđen, a rutinski ga je realizirao Jude Bellingham.

Real je navalio na gol Almerije, ali su gosti u 62. minuti zabili i treći gol preko Arribasa nakon sjajne kontre. No, opet se javio VAR, koji je uočio prekršaj Lopyja nad Tchouamenijem u začetku akcije. Nije se na snimci najbolje vidjelo je li Lopy zaista Francuza udario rukom u lice, ali je prekršaj svejedno dosuđen i gol je bio poništen.

VAR pomogao Realu

Silan pritisak Realu se isplatio u 67. minuti, kad je Vinicius Junior spretno izjednačio na 2:2. Tchouameni je ubacio, a Vinicius je u padu ramenom ili rukom pogodio u rašlje za 2:2. Hernandez je odmah poništio gol pokazujući da je Brazilac igrao rukom, ali se opet u priču uključio VAR.

Pozvao je suca da pogleda snimku i Hernandez je nakon nekoliko minuta pregledavanja zaključio da je Vinicius loptu udario ramenom i priznao gol. U 77. je Bellingham zabio za 3:2, ali je i taj gol bio poništen zbog čistog zaleđa.

Ludnica u nadoknadi

Zbog svih pregledavanja snimke Hernandez je odlučio da će sudačka nadoknada trajati 11 minuta, a Real je do pobjede došao u devetoj minuti dodatka. Centaršut s desne strane sjajni Bellingham je glavom spustio za natrčalog Carvajala, a on iz vrlo maloga kuta pogodio za 3:2 i ludnicu na Santiago Bernabeuu.

Real je ovom pobjedom pobjegao Gironi na dva boda prednosti, ali Girona kasnije večeras igra protiv Seville. Ancelottijeva momčad, za koju Modrić nije ulazio s klupe, sljedećeg vikenda igra u gostima kod Las Palmasa, ali će biti bez Bellinghama. On je u 11. minuti nadoknade dobio treći žuti karton.

Pročitajte više