Insajder: Tuchel je gotov. Bayern ima spremnu privremenu i trajnu zamjenu

Foto: Profimedia

BAYERN trese velika kriza. Nakon poraza kod lidera Bayer Leverkusena (3:0), za kojim je aktualni prvak povećao zaostatak za jedinim konkurentom za naslov, te izgubljene prve utakmice prve nokaut runde Lige prvaka kod Lazija (1:0), u kojoj su gosti pali bez udarca na gol, slijedio je novi šok. Bayern je izgubio i kod osrednjeg Bochuma (3:2) u Bundesligi za treći poraz zaredom. To mu se zadnji put dogodilo na proljeće 2015.

Nezaustavljivi Leverkusen je opet pobijedio pa Bayern sada za vodećom momčadi zaostaje čak 8 bodova. S obzirom na to da Leverkusen u seriji pobjeđuje, a Bayern jednako tako gubi te je tako razlika među njima sve veća, 12 kola prije kraja postavlja se pitanje je li ovo prva sezona nakon njih 11 u kojoj Bayern neće osvojiti njemački naslov. Iz kupa je već ispao i to od trećeligaša Saarbrückena, a učinak iz prve utakmice osmine finala Lige prvaka kod Lazija ne daje optimizam pred uzvrat.

Tuchel je već prošle sezone imao više neuspjeha i sreće nego dobrih rezultata

Zbog svega navedenog sve se glasnije priča o tome da Thomas Tuchel neće dočekati godinu dana na klupi Bayerna. Trener najvećeg njemačkog kluba postao je krajem ožujka prošle godine te odmah zatim ispao iz Lige prvaka i kupa, a njemački naslov osvojio je samo zato što mu ga je Borussia Dortmund nevjerojatno predala. Ove sezone pak ima spomenuti očajni učinak u svim natjecanjima. Raphael Honigstein, Athleticov insajder za Bayern, tim povodom piše:

"Flick bi došao odmah, ali je nakon fenomenalne gaže u Bayernu bio katastrofalan kao izbornik Njemačke"

"Bayern je već označio Hansija Flicka kao hitnu zamjenu za Tuchela, ali neki moćnici u klubu nisu sigurni da Flick može ponoviti impresivni osvajački niz u Bayernu iz 2020. i 2021. nakon što je katastrofalno vodio reprezentaciju Njemačke te zbog toga dobio otkaz kao izbornik. Ne zaboravimo da je debakl u Elfu ostvario s brojnim igračima Bayerna.

"Xabi Alonso je Bayernov kandidat iz snova"

Zato su u klubu skloniji tome da izguraju sezonu s Tuchelom te da vrijeme od sada do ljeta iskoriste kako bi doveli veliko trenersko ime uz pomoć kojeg bi potpuno promijenili momčad za iduću sezonu. Xabi Alonso je Bayernov kandidat iz snova."

Bask je impresivnu igračku karijeru završio u Bayernu 2017. Sada briljira kao trener Bayer Leverkusena. S njim ove sezone ide prema trostrukoj kruni. Osim uvjerljivog vodstva u Bundesligi, konkurira još za Europa ligu i njemački kup. 

Pročitajte više