SERIE A

INTER - ROMA 0:0 Romin veteran na golu skidao čuda, Brozović fulao veliku šansu

Foto: EPA/Screenshot

INTER i Roma odigrali su 0:0 u 15. kolu Serie A čime se Juventusu ponovno otvara prilika za skočiti na prvo mjesto ako sutra na Olimpicu pobijedi Lazio.

Marcelo Brozović odigrao je svih 90 minuta za Inter i imao veliku šansu pred kraj prvog poluvremena, a Nikola Kalinić je svih 90 minuta odgledao s klupe.

Inter - Roma Live Score

Sporna najava utakmice

Ogledu je prethodila skandalozna najava Corriere dello Sporta. Na njoj su bili Interov tamnoputi napadač Romelu Lukaku i također tamnoputi Romin branič Chris Smalling te veliki naslov "Crni petak".

To je izazvalo brojne negativne reakcije te sam nogomet stavilo u drugi plan.

Prva opasnost viđena je u sedmoj minuti. Zaprijetio je Romelu Lukaku, ali Romin golman Antonio Mirante sjajno je obranio taj udarac s vrha šesnaesterca.

Potom su se gosti stabilizirali i zaprijetio je Nicolo Zaniolo u 19. minuti, a Roma je imala više od 60 posto posjeda lopte. U 39. minuti Cristiano Biraghi je pao u šesnaestercu Rome, za ruku ga je malo povukao Leonardo Spinazzola, no sudac Calvarese nije ništa svirao.

Najzanimljivije u prvom poluvremenu viđeno je u završnici. U 43. minuti Interov stoper Stefan De Vrij i sudac Calvarese sudarili su se glavama nehotice i obojica su pala na pod.

Sudac i De Vrij se sudarili glavama, Brozović imao zicer

Prekid je trajao desetak sekundi, ali obojica su se pridigla. Minutu kasnije Marcelo Brozović imao je šansu poluvremena.

Ostao je hrvatski veznjak usamljen na 12-13 metara i poslije dodavanja Romelua Lukakua loše pucao preko gola Mirantea.

Prvo poluvrijeme obilježile su i dvije ozljede - kod Rome se u 16. minuti ozlijedio Davide Santon pa je ušao Leonardo Spinazzola, a kod Intera u završnici prvog poluvremena Conteu otpada Antonio Candreva kojeg mijenja Valentino Lazaro.

Velika noć Rominog veterana

Drugo poluvrijeme ponudilo je bolji nogomet. U 49. minuti Inter je imao šansu utakmice, Matias Vecino uspijeva tući s pet metara, ali 36-godišnji Antonio Mirante čudesno brani taj udarac i odbija loptu u korner.

Dvadeset minuta kasnije Lautaro Martinez izlazi sam pred Mirantea, no u posljednji čas ga blokira Leonardo Spinazzola.

Inter je pokušao presingom u završnici isprovocirati pobjedu, međutim Roma je kako je vrijeme odmicalo obrambeno bila sve koncentriranija i čvršća.

Posebno u 87. minuti kada je Gianluca Mancini fantastičnim klizećim startom stigao ispred Lautara Martineza do lopte koju je pokupio Mirante. Uz malo sreće Giallorossi su se spasili, lako je to moglo završiti i u mreži.

Inter u sljedećem kolu gostuje kod Fiorentine, a Roma dočekuje SPAL.

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Pročitajte više