Internet luduje za Prižmićem: "Zapamtit ćemo ime", "Budući broj jedan"

Foto: Profimedia

DINO PRIŽMIĆ, 18-godišnjak iz Splita, u debiju na Grand Slamu namučio je najboljeg svjetskog tenisača Novaka Đokovića u 1. kolu Australian Opena, natjeravši ga na čak četiri sata igre, što je najdulji meč na startu Grand Slama u karijeri fantastičnog Srbina.

Đoković je na kraju pobijedio 6:2, 6:7, 6:3, 6:4, ali nakon meča jako je nahvalio upola mlađeg protivnika, tražio ga da ustane kako bi ga publika nagradila ovacijama i najavio mu veliku budućnost u vrhu svjetskog tenisa. Opći je dojam teniskog svijeta je da je danas u Melbourne Parku gledao novu zvijezdu.

Australian Open: Zapamtit ćemo ime

"Zapamtit ćemo ime Dino Prižmić. Kakva senzacionalna izvedba mladića na Grand Slam debiju", objavljeno je na službenom profilu Australian Opena na X-u. Nick Kyrgios tijekom cijelog meča hvalio je mladog hrvatskog tenisača, a na toj je društvenoj mreži sve sažeo u tri riječi: "Prižmić got game."

"Među mnogim mladim talentima koji su se posljednjih godina susreli s Đokovićem, Prižmić je vjerojatno najbolje strukturirao igru za okršaje s Noletom i svakako je najdulje od svih zadržao fizičku i mentalnu snagu", napisali su na teniskom profilu Relevant Tennis. "Borio se do kraja, bio je na razini tijekom cijelog meča, ostao staložen i u najtežim trenucima. Danas je pokazao zašto ga mnogi smatraju budućim brojem jedan."

Od Banje Luke do Melbourne Parka

Jedan talijanski teniski fan imao je posebno dirljivu objavu: "Što reći... Nakon što sam te vidio kako se boriš na terenu 4 u Banjoj Luci, vidjeti te kako odlaziš uz ovacije Rod Laver Arene i Đokovića ispunjava me ponosom. Ovo si bio pravi ti, imaš veliku budućnost i jedva čekam da je otkrijem. Svijet je konačno upoznao Dinu Prižmića."

"Upola Đokovićeve dobi, idolizira ga i odveo ga je do krajnjih granica u epskom meču od četiri sata", napisao je još jedan fan. "Prižmiću, nastavi igrati ovako i imat ćeš briljantnu karijeru."

Pročitajte više