Serie A

Inzaghi razbio Jurićevu Veronu, Roma na korak do Europa lige, Torino ostao u ligi

Foto: EPA

U 36. KOLU Serie A Lazio je kao gost uvjerljivo savladao Veronu (5:1) koju s klupe predvodi hrvatski trener Ivan Jurić.

Momčad Simonea Inzaghija ovom pobjedom zadržala je teoretske šanse za osvajanjem naslova talijanskog prvaka, a strijelci u ovom susretu bili su Immobile (45+5' penal, 83', 90+4' penal), Milinković-Savić (56') i Correa (62'). Jedini gol za domaćina postigao je Amrabat u 38. minuti.

Immobile pobjegao Ronaldu

Immobile je s ova tri gola pobjegao Cristianu Ronaldu na listi strijelaca. Talijan sada ima 34 gola, dok je Portugalac na 30 postignutih golova.

Pobjedu je zabilježila i Roma koja je na domaćem terenu pobijedila Fiorentinu (2:1) te stigla na korak do plasmana u Europa ligu. Romi su u posljednja dva kola potrebna tri boda kako bi imala siguran plasman u grupnu fazu Europa lige.

Oba gola za Rimljane postigao je Veretout (45' i 87'). Interesantno, oba puta pogađao je iz penala. Gol za goste postigao je Milenković u 54. minuti.

Torino ostao u ligi

Bod vrijedan ostanka u Serie A osvojio je Torino na gostovanju kod SPAL-a (1:1). Torino dva kola prije kraja ima nedostižnih sedam bodova više od Leccea koji ima bolji međusobni omjer, a to u Italiji odlučuje o plasmanu ako su dvije momčadi izjednačene na tablici.

Torino je u 57. minuti poveo preko Verdija, a za konačnih 1:1 pogodio je D'Alessandro u 80. minuti.

Lecce je ranije izgubio od Bologne rezultatom 3:2, dok je Udinese kao gost savladao Cagliari. Za ostanak se sada u posljednja dva kola bore Lecce i Genoa, dok su Brescia i SPAL već sigurni putnici u niži rang.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više