Bundesliga

Utakmicu njemačkog superkupa sudila je žena. Iranska TV odbila je prenositi susret

Foto: EPA

DVOBOJ njemačkog superkupa između Bayerna i Borussije Dortmund (3:2) u srijedu je sudila njemačka sutkinja Bibiana Steinhaus.

Razlog je to zbog kojeg iranska nacionalna televizijska postaja nije htjela prenositi utakmicu. Steinhaus je u srijedu odsudila posljednju utakmicu u bogatoj karijeri koja je počela 1999. godine.

Prva sutkinja koja je sudila utakmicu Bundeslige nogometaša

Od 2005. godine je Fifina međunarodna sutkinja, a sudila je na tri svjetska i tri europska prvenstva za nogometašice. Prije tri godine je postala prva sutkinja u povijesti koja je dijelila pravdu na utakmici Bundeslige za nogometaše. Tada je sudila utakmicu berlinske Herthe i Werdera iz Bremena, a u razgovoru za magazin Stern opisala je kako se osjećala prije utakmice.

"Ležala sam kod psihoterapeuta i disala uz navođenje. Kada sam izašla na teren, znala sam da se ništa loše ne može dogoditi i da će sve biti u redu. Tako je i bilo", kazala je Steinhaus, koja ne voli govoriti o ravnopravnosti spolova u sudačkoj organizaciji.

Karijeru je prekinula zbog osobnih razloga

"Na kraju dana najvažnije je kako sudite na terenu. Ona osoba koja najbolje sudi bi trebala biti na terenu, bez obzira na spol, boju kose ili religiju. To je sve što je važno", kazala je 2017. za Deutsche Welle.

Karijeru je prekinula zbog osobnih razloga, a trenutno je u vezi s bivšim engleskim sucem Howardom Webbom, koji živi u New Yorku.

 

Pročitajte više