NBA LIGA

"Irving je odglumio ozljedu jer se boji povratka u Boston"

Foto: Getty Images / Guliver Image

BROOKLYN NETSI na papiru su ovog ljeta u prijelaznom roku napravili najbolji posao od svih 30 NBA klubova dovođenjem Kevina Duranta i Kyriea Irvinga. 

Međutim, za prvonavedenog je u startu bilo jasno da zbog ozljede neće igrati ove sezone, a drugi nije uspio podići momčad na višu razinu.

Irving je usto propustio posljednje četiri utakmice Netsa zbog ozljede ramena, a propustit će i iduće tri, zaključno s okršajem u Bostonu u srijedu.

To je trebala biti jedna od najiščekivanijih utakmica sezone zbog Irvingova povratka u grad u kojem je proveo protekle dvije sezone, ali s kojim se nije rastao u dobrim odnosima.

Zato bivši NBA igrač Kendrick Perkins, koji odnedavno radi kao televizijski analitičar, smatra da je priča o ozljedi čista fikcija.

"Kyrie je pogledao raspored prije početka sezone i isplanirao cijelu ovu stvar s ozljedom jer se nije htio vraćati u Boston idućeg tjedna", napisao je Perkins na Twitteru.

Perk je u NBA ligi igrao 14 godina, a prvih osam proveo je u Bostonu s kojim je 2008. osvojio naslov prvaka kao startni centar. Imao je ulogu siledžije i zaštitnika Bostonovih zvijezda Piercea, Garnetta i Allena.

Nakon završetka igračke karijere, počeo je raditi kao televizijski analitičar za ESPN i Fox Sports, a budući da se još probija u taj svijet, često izlazi u javnost s kontroverznim stavovima poput ovog.

Irving je rame ozlijedio na utakmici protiv Utah Jazza i od tada nije trenirao, a propuštanje sedam utakmica kako bi opravdao izostanak s jedne, čini se kao preekstremna metoda, pogotovo jer Kyrie nikad u karijeri nije napravio ništa slično.
 

Pročitajte više