ISCO SRUŠIO TVRĐAVU Calderon je u nokaut fazi zadnji ušutkao brazilski čarobnjak 2014.

Foto: Getty Images / Guliver Image

BARCELONA i Bayer po dva puta, Real, Chelsea, PSV, Bayern i Leicester. Nitko od njih nije uspio zabiti gol na utakmici nokaut faze Lige prvaka u Atleticovoj uzavreloj jazbini, još od 11. ožujka 2014.

Tada je u 27. minuti uzvrata četvrtfinala za Milan zabio Kaka, ali je na kraju Atletico pobijedio 4:1, a budući da je u prvoj utakmici na San Siru slavio 1:0, lako je prošao dalje i od tada je čak devet dvoboja s najjačim europskim suparnicima na domaćem terenu završio s čistom mrežom.
 
To je potvrdilo tezu da je Vicente Calderon jedno od najtežih gostovanja u nogometnom svijetu. Ali niz kojim se Atletico ponosio pune tri godine i dva mjeseca, u 42. minuti uzvrata polufinala LP srušen je na najbolniji način.

Tako da je gol koji je zaustavio veliki Atleticov povratak postigao igrač Reala. Isco je zabio za 2:1 i zgoditkom onemogućio Atleti da dostigne ogromnu Realovu prednost iz prve utakmice (3:0). Golom Realovog veznjaka postavljen je i konačan rezultat revanša, pa su gosti višestruko rastužili Vicente Calderon na zadnjem El derbi madrilenu koji se igrao na kultnom stadionu. 

Pročitajte više