MMA

Ishii izgubio nakon niza od sedam pobjeda, poraz više naštetio Deliji nego njemu

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

SATOSHI ISHII izgubio je jednoglasnom odlukom sudaca od Jareda Rosholta na sinoćnjem PFL eventu u kojem smo saznali putnike na završnicu Grand Prixa.

Ishii je slabo i neuvjerljivo ušao u meč. Premda se borio protiv hrvača koji nije poznat po svojim udaračkim tehnikama, Rosholt je protiv pasivnog Ishija meč dobio u stojci, a uspio ga je i srušiti na pod četiri puta. Bilo je to najslabije izdanje hrvatskog borca u dugo vremena te prvi poraz nakon sedam vezanih pobjeda otkad je dio Cro Cop Teama.

Ishii se ipak uspio plasirati na završnicu kao osmi na ljestvici (posljednji koji ulazi u doigravanje) te će se sudariti s Denisom Goltsovim, prvim favoritom turnira koji je u svoje dvije "kvalifikacijske" borbe deklasirao svoje suparnike. 

Ovakvim nastupom najviše je izgubio Ishiijev timski kolega, Dubrovčanin Ante Delija. Naime, on je nakon pobjede u prvoj borbi od druge morao odustati zbog ozljede. To je značilo da neće moći skupiti nove bodove te su mu se za plasman na završnicu trebala poklopiti čak četiri rezultata.

I krenulo je sjajno za njega. Pobjede Dereseeja, Isaeva i Barrosa značile su da Delija mora pričekati još samo Ishiijevu pobjedu. Nažalost po njega, to nije bio slučaj i ostao je bez plasmana u četvrtfinale. Ipak, s obzirom na to da je završio deveti na tablici, moguće je da će uskočiti kao zamjena ako se netko od boraca s liste prvih osam ozlijedi te ne bude mogao nastupiti.

Pobjednik turnira osvojit će milijun dolara, a turnir se nastavlja u listopadu. Nakon poraza Darka Stošića protekli vikend ovime se zaokružio izrazito težak tjedan za trojicu najpoznatijih boraca iz redova dvorane Cro Copa.
 

Pročitajte više