SVJETSKO PRVENSTVO U RUKOMETU

ISLAND - HRVATSKA 27:31 Čudesni Stepančić donio Hrvatskoj prvu pobjedu na SP-u

Foto: Guliver Image/Getty Images

HRVATSKA rukometna reprezentacija je u dramatičnoj utakmici pobijedila Island 31:27 u prvom kolu skupine B na SP-u u Njemačkoj i Danskoj.

Utakmica života Luke Stepančića

Utakmicu života odigrao je Luka Stepančić koji je zabio osam golova (8-10 šut). Odličan je bio Luka Cindrić sa šest golova, dok je Island predvodio Aron Palmarsson sa sedam pogodaka.

Bila je to čudna utakmica. Jako neobična utakmica u kojoj su obje reprezentacije igrale u serijama. Počelo je obostrano efikasno u napadu i porozno u obrani. U prvih šest, sedam minuta niti jedna reprezentacija nije promašila napad. Obrane i vratari bili su na streljani.

Čudna utakmica koju su obilježile serije obiju reprezentacija

Veći dio prvog poluvremena niti jedna reprezentacija se nije uspijevala odvojiti, da bi Island s dva uzastopna gola šest i pol minuta prije odmora poveo s 14:11. Palmarasson je briljirao, a kad bi njega nekako zaustavili, netko od ostalih vanjskih igrača Islanda našao bi način kako probušiti Šegu.

Ipak, u samoj završnici prvog poluvremena proradila je naša obrana s debitantom Vrankovićem, Šego je zaključao vrata, a iz kontre i polukontre Hrvatska radi seriju 5:0 i s 11:14 odlazi na odmor sa 16:14.

Dobra igra Hrvatske nastavila se i početkom nastavka te je u 36. minuti bilo 21-18. Nažalost, uslijedila je crna rupa od 10 minuta tijekom kojih je Island svojom serijom 6:1 preokrenuo rezultat i poveo 24:22.

Fantastičan preokret Hrvatske za prvu pobjedu na SP-u

Ipak, kao i u prvom poluvremenu, Hrvatska je u završnici podignula razinu obrane te s nekoliko oduzetih lopti iz brzih protunapada golovima Horvata i Cindrića stigla do prednosti 29-26. Potom je i Šego spojio nekoliko obrana kojima je osigurao bodove našoj reprezentaciji. Hrvatska je serijom 6:0 od 50. do 60. minute stigla do vodstva 31:26, da bi Palmarsson golom u posljednjoj sekundi samo ublažio poraz Islanda.

Hrvatska će u 2. kolu u nedjelju igrati protiv Japana koji je ranije u petak izgubio od Makedonije 29:38.

Od 20:30 sati u posljednjem susretu 1. kola ove skupine igrat će Španjolska i Bahrein.

HRVATSKA: Šego, Štrlek, Duvnjak, Musa, Horvat, Stepančić, Cindrić. Klupa: Stevanović Šipić Slišković Karačić Mandić Blažević Jaganjac Bičanić Vranković Vida Kozina. Izbornik: Lino Červar

ISLAND: Gustavsson, Palmarsson, Gudmundsson, Gislason, Magnusson, Elisson, Gunnarsson. Klupa: Björgvinsson, Sigurmannsson, Gudjonsson, Palmarsson, Gustafsson, Ingason, Jonsson, Kristjansson, Einarsson, Thrastarson. Izbornik: Guðmundur Guðmundsson

Rezultati by SofaScore

 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Svjetsko rukometno prvenstvo, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: sp rukomet 2019.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više