Island u nadoknadi šokirao BiH, Portugalci zabili devet komada

Foto: EPA-EFE

NOGOMETAŠI Islanda su u susretu 6. kola skupine J kvalifikacija za Europsko prvenstvo pobijedili Bosnu i Hercegovinu 1:0. Jedini gol na utakmici, koja se igrala na samo osam stupnjeva u Reykjaviku, zabio je Finnbogason u drugoj minuti sudačke nadoknade i tako drastično smanjio šanse gostima za plasman na Euro.

BiH je imala neke svoje šanse, ali najveću su imali domaćini u 79. minuti kad je Thorsteinsson promašio prazan gol. No, lošu igru gostujuće obrane kaznio je Finbogasson koji je nakon gužve u šesnaestercu i dvije odbijene lopte uspio zakucati u gol za pobjedu Islanda.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ GOL

Četiri kola prije kraja kvalifikacija, BiH ima sedam bodova manje od Slovačke koja je pobijedila Lihtenštajn 3:0 i momčad Mehe Kodre sve je dalje od izravnog plasmana na Euro. No zahvaljujući sjajnim rezultatima u Ligi nacija osigurali su barem dodatne kvalifikacije.

U trećoj utakmici igranoj u ponedjeljak u ovoj skupini Portugal je s čak 9:0 deklasirao Luksemburg. Bez Cristiana Ronalda u momčadi Portugal je do poluvremena vodio 4:0 s po dva gola Inacija i Ramosa, a u drugom dvaput je zabio Diogo Jota te po jednom Horta, Fernandes i Joao Felix.

Pročitajte više