DIEGO MARADONA

Istraga Maradonine smrti ide dalje. Policija će pregledati njegove mobitele

Foto: Senatore Pasquale/Guliver Images

SLAVNI argentinski nogometaš Diego Armando Maradona premio je 25. studenoga prošle godine, ali njegova smrt i dalje je jedna od glavnih tema u argentinskim medijima.

Kao službeni uzrok još uvijek stoji zatajenje srca, ali istraga koja bi to trebala potvrditi ili opovrgnuti i dalje traje. Puno se pisalo o tome da se smrt legendarnog Argentinca mogla izbjeći uz kvalitetniju zdravstvenu skrb, a detalja koji bi pobudili sumnju u takvo nešto sve je više.

Posljednji je detalj bio šokantni razgovor Maradonina liječnika Leopolda Luquea i psihijatrice Agustine Cosachov, a sada se kreće i u pregled Maradoninih mobitela.

Argentinski mediji pišu kako se popis osumnjičenih s liječnika Luquea i psihijatrice Cosachov proširio na psihologa Carlosa Diaza te medicinsku sestru Dahianu Madrid i medicinskog tehničara Ricarda Almirona.

Posebnu pozornost istražitelja dobila je Dahiana Madrid nakon što uvrđeno da je lagala da je pregledala Maradonu u sobi u kojoj je oko podne preminuo. Sljedeći korak u istrazi bit će pregled spomenutih telefona, ali nije jasno kako će on utjecati na cijeli slučaj. 

 

Pročitajte više