Liga nacija

Italija pobjedom za ludnicu u zadnjem kolu, Belgija izbila Engleskoj Final Four

Foto: EPA

NAKON što je u popodnevnom terminu Nizozemska svladala BiH rezultatom 3:1, navečer su odigrana još tri susreta petog kola Lige nacija u elitnim skupinama.

U skupini s Nizozemskom i BiH Italija je na domaćem terenu u Reggio Emiliji bila bolja od Poljske rezultatom 2:0. Momčad Roberta Mancinija je u vodstvo doveo Jorginho iz kaznenog udarca u 27. minuti, a pobjedu je u 83. minuti potvrdio Domenico Berardi.

Talijani moraju pobijediti BiH za plasman na završnicu Lige nacija

Jacek Goralski je kod Poljaka dobio drugi žuti karton u 77. minuti, zbog čega je ranije morao napustiti teren.

U sljedećem kolu za tri dana BiH će ugostiti Talijane, a Poljska Nizozemce. Talijanima su potrebna sva tri boda kako bi se plasirali na završnicu Lige nacija.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Belgija i Danska u srijedu odlučuju putnika na Final Four

U derbiju druge skupine Belgija je na domaćem terenu s 2:0 svladala Englesku. Sve je bilo riješeno do 23. minute, a strijelci za domaće bili su Youri Tielemans i Dries Mertens. U pet kola Lige nacija Englezi su zabili samo jedan gol iz otvorene igre i to ih je koštalo plasmana na završnicu natjecanja.

Za nju se s Belgijcima još uvijek bori Danska koja je kod kuće svladala Island. Junak je s dva pogotka bio Christian Eriksen. Oba je postigao s bijele točke, prvi u 12., a drugi u 92. minuti susreta. Za Islanđane je u 85. minuti pogodio Viðar Örn Kjartansson.

U posljednjem kolu Belgija dočekuje Dansku kojoj treba pobjeda za odlazak na Final Four. U drugom susretu Engleska na Wembleyju dočekuje Island.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više